Hirdetés

Kolbice Debrecen: trend és hagyomány a kenyértölcsérben

civishir.hu

2017.05.04. 08:01

Kolbice Debrecen: trend és hagyomány a kenyértölcsérben

Trendi lett egészségtudatos(abb)an étkezni.

Hirdetés

Kevés dologhoz értünk olyan jól, mint az egybehangzó önsajnálathoz, ha a felgyorsult világról van szó. Ennek pedig része a meglehetősen hitvány étkezés, ami legalább annyira gyors, mint amennyire egészségtelen. Pedig

lehet a streetfood egyszerre íz, élmény és egészségtudatosság is!

A debreceni belvárosban működő Kolbice a gyorsétterem minőségi változata, ahol kivétel nélkül kiváló magyar alapanyagokból készült ételek sokaságából választhatnak a vendégek.

Bár száz százalékosan gluténmentes konyha Debrecenben nincs – mert hiába kaphatók gluténmentes fogások, ha más is készül ugyanazon a helyen, akkor már fennáll a keresztszennyeződés veszélye –, nagyon igyekszünk, hogy a gluténmentes ételeinket külön tároljuk, külön polcon süssük, külön csipesszel fogjuk meg, nem beszélve arról, hogy ezek alapanyagai az érzékenyek körében ismert és elismert bajai üzemből kerülnek ki, ami gluténmentes fellegvárnak számít. Azt tapasztaljuk a gluténmentes szegmesben, hogy a valóban érzékenyek egyre többen vannak, viszont a „másik oldal” azért választ ilyen finomságokat, mert szerencsére trendi lett egészségtudatos(abb)an étkezni – vázolta a tendenciát Kovács Norbert üzletvezető.

Mint mondta, szívesen nyitnak az emberek az újdonságok felé: a kenyértölcsérben különböző szószokkal (chilli, ketchup, fűszeres majonéz, mustár, sajtszósz) és feltétekkel ellátott kolbászkák nem csupán a fiatal korosztály kedvencei, de népszerűek a három kolbásszal töltött úgynevezett kolbdogok is. Van klasszikus magyar kolbász, bajor, curry-s, fitneszkedvelőknek csirkekolbász – valamennyit hazai húsból hazai munkaerő dolgozta fel. És végre a cézársaláta is kapott egy kis valamire való értelmet! Természetesen kolbászt, aminek 70-80 százaléka színhús, továbbá fűszert és baconből kivont zsiradékot tartalmaz.

A franchise-t tulajdonló Reinpold különös hangsúlyt fektet a minőségellenőrzésre a hús származási helyétől az üzletek higiéniájáig. Az üzletláncnál szóba került a házhoz szállítás is, és bár ez még várat magára, a debreceni boltból a nagyobb tételű rendeléseket – baráti összejövetelekre, céges rendezvényekre – kiszállítják.

A Reinpold Kolbice egyszerre tradíció és trend: eleven példája annak, hogy a hazai ízlést leginkább kiszolgáló ízek is megállják a helyüket az utcán.

Reinpold Kolbice
4024 Debrecen, Sas u. 4.
Facebook ITT 
Telefon: (52) 688 412
E-mail: kolbicedebrecen@gmail.com

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés