Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egész város a gyerekeké lesz!

| 2017. 05. 24. | 17:10:00
Gazdag a kínálat - így készül Debrecen vasárnapra.
Az egész város a gyerekeké lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csillagpont református ifjúsági találkozó elnevezésére is utalva május utolsó vasárnapján rendezik meg Debrecen belvárosában a Csillagocska gyermeknap című programsorozatot, amelynek összeállításakor a reformáció 500 éves évfordulója apropóján kiemelt szerephez jutott a Magyarországi Református Egyház - közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón a cívisvárosban.

Az események nagy része a történelmi belváros környékén a Nagytemplomban, az Emlékkertben lesz,

de várják a családokat a Baltazár Dezső téren, a Déri múzeumban, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban és a Kölcsey központban is.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte: a város azt szeretné üzenni, hogy a gyermeknap elsősorban ne az ajándékokról szóljon, hanem arról, hogy a családok az értékek és a hagyományok mentén szerveződő programokon tudjanak részt venni.

 Debrecen kulturális spektrumában résztvevő intézmények együttműködve olyan élménycsokrot állítottak össze, ahol minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. A hagyományok jegyében ismét lesz a Kölcsey központban Halász Judit-koncert, a színésznő évről évre Debrecent választja, hogy a gyerekekkel együtt ünnepeljen

- mondta Széles Diána.

Oláh István, a debrecen-nagytemplomi református egyházközség lelkipásztora szerint a május 28-i rendezvények egyik leglátványosabb programja lesz, amikor 11 órakor a Nagytemplom előtti Kossuth téren a gyermeksereg 500-as alakzatban elhelyezkedve, a híres Rákóczi-harang hangjára 500 környezetbarát léggömböt enged majd a levegőbe, amelyekben bibliai igék, valamint a gyermekek imádságai vannak elrejtve. A félezer gyermekima elengedése után napközben bibliai színdarabokat mutatnak be a Nagytemplom mögötti emlékkertben, a kézműves foglalkozásokon pedig református szimbólumokat készíthetnek a kisgyermekek.

Ötszáz gyerek, ötszáz léggömb

Győri Zsófia, a debrecen-nagytemplomi református egyházközség Immánuel otthona és fejlesztő nevelést-oktatást végző iskola igazgatója hozzátette: nagy várakozással tekintenek a Pötyi és Pille című mesejáték vasárnapi bemutatójára, amelyet az otthon és a Kölcsey Ferenc református gyakorló általános iskola tanulói közösen adnak elő. Elhangzott, hogy az igaz barátságról szóló történet az eddigi bemutatók alkalmával óriási sikert aratott, mert őszintén, felszabadultan és nem a megbélyegzés stigmáját hordozva mutatja be a halmozottan fogyatékos gyerekek és az ép gyerekek értékeit. "Célunk az, hogy ne sajnálatban, ne félelemben, ne láthatatlan állampolgárként éljenek ezek a gyerekek, hanem a társadalom megbecsült tagjai legyenek" - jegyezte meg.

Mesesátor, kutyák

Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója elmondta: mesesátrat állítanak fel a Nagytemplom mögötti emlékkertben, ahol a gyerekek játékos módon a Bibliával kapcsolatos történeteket és játékos feladatokat ismerhetnek meg.

Dallos-Nagy Krisztina, a Déri múzeum sajtóreferense kiemelte: múzeumpedagógusaik olyan szimbólumokat mutatnak be a gyerekeknek, amelyek kapcsolatban állnak a reformációval.

Oláh Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy már negyedik éve vesznek részt ebben a gyermeknapi programsorozatban és évről-évre egyre több egyesület és szervezetet részvételét sikerült megvalósítani. Idén több hallás és látássérült egyesület várja a fogyatékkal élő gyerekeket különböző szórakoztató eseményekre, de természetesen megjelennek a segítő kutyák is.

Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kulturális menedzsere további együttműködő partnert is kiemelt: a Hajdú-Bihar megyei balesetmegelőzési bizottság az országos testülettel  és szakmai támogató partnereikkel együtt már negyedik éve rendezi meg a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Az országos verseny fődíja egy személygépkocsi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés