Hirdetés

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

civishir.hu

2017.04.21. 19:11

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!
Fotók: Dorcsák Nikolett

Ezaz üzenete a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozatnak.

Hirdetés

Ezen a héten szinte minden a szakképzésről szól Debrecenben. Szerdán, április 19-én kezdődött és április 26-án ér véget a szakképzési hét, amelynek legfontosabb feladata a szakmák népszerűsítése.

A rendezvénysorozaton a szervező Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) gazdag programkínálattal várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, sőt nem csak őket, hanem szüleiket is. A szakképzési hét legfontosabb feladata, hogy élményeket nyújtson a gyermekeknek, illetve olyan hasznos információkat adjon, amelyek alapján a pályaválasztás előtt álló fiatalok a legjobb döntést tudják majd meghozni. 

A szakképzési hét egyik legkülönlegesebb rendezvénye a Szakmák Éjszakája, amit április 21-én, pénteken 18 és 22 óra között tartanak meg.

Idén a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnázium adott otthont a rendezvény ünnepélyes megnyitójának, amelyen Tirpák Zsolt, a DSZC főigazgatója hangsúlyozta, hogy

szakmát tanulni az önbecsülés, az önmegvalósítás igazi lehetősége, szakmát tanulni innovatív tevékenység.

Ezt meg kell tapasztalni, ezért nagyszerű lehetőség ez az országos rendezvénysorozat - így Tirpák Zsolt.

Pénteken a szakképzési centrum valamennyi tagintézménye kinyitja kapuit, és az óvodástól a felnőttekig mindenkit várnak a programokra. Az érdeklődők a szakmák éjszakáján megismerhetik, hogyan is működik a szakképzés, és gyakorlati bemutatókon keresztül kapnak betekintést a különböző szakmákba.

Galéria

DSZCszakmák éjszakája

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés