Nem kell már tartania a Debrecen környéki túrázóknak a kóbor ebektől

civishir.hu

2017.04.21. 10:40

Nem kell már tartania a Debrecen környéki túrázóknak a kóbor ebektől

Több embert megsebesítettek.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban az Alföldi Kéktúra útvonalának debreceni szakaszán több alkalommal kóborló kutyák támadtak meg túrázókat. Állampolgári bejelentés nyomán Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Igazgatási Osztálya és a Debreceni Közterület Felügyelet azonnal elrendelte az érintett túraszakasz ellenőrzését. Közterület-felügyelők, gyepmesterek, mezőőrök részvételével március végén és április elején tartottak helyszíni szemléket a Kéktúra útvonala mentén és az ahhoz közeli tanyák környékén.

Az első alkalommal öt nagytestű kóborló ebet, a második alkalommal egyet szállítottak a Debreceni Közterület Felügyelet gyepmesteri telepére. Két olyan kutya esetében, amelyekről feltételezhető volt, hogy megtámadott és megmart túrázókat, a Debreceni Járási Hivatal osztályvezető főállatorvosa elrendelte a 14 napos hatósági megfigyelést. A vizsgálat kedvező eredménnyel zárult, az állatok veszettségre utaló tüneteket nem mutattak.

Az eljárás során az összes eb megkapta a hiányzó védőoltásokat, mindegyiküknek mikrochipet ültettek a bőre alá, majd gazdájuk – a felmerült szállítási, eljárási és tartási költségeket megfizetve – hazaszállította a kutyákat. A gondatlan ebtartó szabálysértési és állatvédelmi bírságra is számíthat.

A hatósági ellenőrzés óta megszűnt a kóbor kutyák jelenléte az Alföldi Kéktúra debreceni szakaszán, de a mezőőrök és a gyepmesterek folyamatosan járják a területet, hogy hasonló eset ne ismétlődhessen meg. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés