Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi ez a cirkusz Debrecenben?

| 2017. 04. 13. | 10:11:00
Rengeteg állat, parádés látvány, önfeledt szórakozás.
Mi ez a cirkusz Debrecenben?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tombolt, visított, hosszú percekig állva tapsolt szerdán este a publikum a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásának végén. Így hálálta meg a társulatnak az élményt, a fantasztikus produkciókat a debreceni közönség.

Azonban még senki nem maradt le semmiről, hiszen a szerdai csak az első előadás volt, április 23-ig városunkban vendégszerepel az ország legnagyobb vándorcirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz, melyet 23 évvel ezelőtt alapított az azóta Kossuth-díjjal elismert Richter József.

Káprázatos csillogás, gyönyörűség, ízlés, tisztaság és elegancia. Ez volt az első benyomásunk, amíg végiglépdeltünk a lerakott sétányon és eljutottunk a 600 férőhelyes nézőtérre, ahol már egy gombostűt nem lehetett volna leejteni. Már az üres porond látványa elvarázsolt az élénk színekkel, fényekkel, hát még, amikor játszani kezdett a zenekar. Ilyenkor derül ki, mennyire más élményt az élőzene a felvételhez képest.

A cirkusz világa egyszerre káprázatos és félelmetes. Hisz a produkciók kivitelezői folyamatosan a testi épségüket kockáztatják egy-egy olyan mutatványért, amelyet a publikum szájtátva néz, majd a végén csodálatában felvisít.  Itt nem lehet hibázni, ha valaki egy gondolattal hamarabb engedi el partnere kezét, ha egy pillanattal előbb rugaszkodik el a lóról, végzetes lehet.

 

Valóban szájtátva néztük a közel két és fél órás programot, mely egy pillanatra sem hagyta, hogy figyelmünk lankadjon. Egyik produkció követte a másikat, még le sem vonultak az elefántok, már jöttek az artisták.

A cirkuszigazgató ifjabb Richter József és felesége többször is visszatért a porondra, hol lovak, hol elefántok, hol pedig egy zsiráf hátán. Bógniztak, szaltóztak, bukfenceztek, balettoztak, s ha azt gondoltuk volna, ezt felülmúlni már nem lehet, arra rácáfolt a hungarikummá választott Richter csoport. Azt a lovas számot szívesen megnéznénk újra.

Látványként egészen elképesztő volt, amikor egyszerre 32 állat vonult a porondra: afrikai elefántok, tevék, lámák, zebrák és paripák oly békességben rótták a köröket, hogy attól lett libabőrös az ember karja. A repülő motorosok műsort záró, hajmeresztő mutatványától pedig már szó szerint a hideg futkosott az ember hátán – mert azért ahhoz nem kevés kurázsira van szükség, hogy az ember a közönség feje fölött átrepülve landoljon valahol kint az udvaron.

Ne tessenek kihagyni!

Debrecenben április 23-ig látható a Balmazújvárosi úton, a volt Baumax parkolójában.

Előadások kezdete:

  • Hétköznap: 18.00
  • Április 15. Cirkuszok Világnapja, 11 óra: parádé, felvonulás
  • Szombat:15.00 és 18.00
  • Vasárnap: 11.00 és 15.00
  • Húsvéthétfő: Április 17. 15 és 18 óra
  • Szünnap: Április 18.

Bővebb információ: www.magyarnemzeticirkusz.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.