Segítség! 34 év szenvedés után kapott új tüdőt egy kislétai fiatalember

szabolcsihir.hu

2017.03.16. 08:44

Segítség! 34 év szenvedés után kapott új tüdőt egy kislétai fiatalember

A tartós beteget egyáltalán nem támogatja az állam, a túlélés a tét.

Hirdetés

Segítségüket szeretném kérni! Nagyon sok cikküket olvastam, ahol különböző, bajban lévő embereket juttattak segítséghez azzal, hogy közölték történetüket a nyilvánossággal! Én is ezért írok Önöknek!

– kezdi levelét olvasónk, aki egy kislétai fiatalember gyógykezeléséhez szeretne támogatást kérni. A fiú ikertestvérének egyetlen gyermeke.

Egri Szabolcs Sándor 34 éves fiatalember. Születése óta a cisztás fibrózis nevű, örökletes betegségben szenved. A gyerekkorát és szinte eddigi életét kórházakban töltötte. E betegségén felül súlyos cukorbetegséggel is küzd. Állapotán javítani nem tudtak az orvosok, szinten tartással próbálták a mindennapjait enyhíteni, de sajnos nem sok sikerrel. Állandó inhalálásra, gyógyszeres kezelésre volt szüksége.

Az orvosok, állapotát mérlegelve, tüdőtranszplantációt javasoltak. Rengeteg vizsgálat és várakozás után felkerült a transzplantációs listára. Két hét elteltével riasztották, hogy van számára megfelelő tüdő. Kislétáról mentővel Budapestre szállították az Onkológiai Központba, és ez év február elsején megműtötték. A műtét körülbelül 15 óra hossza volt. Hála az orvoscsoportnak és Szabolcs élni akarásának, a beavatkozás sikeres volt. A műtét után napokig altatták, gépeken tartották. Állapota folyamatosan javul. Az Onkológiai Központból február végén átszállították a Szent János Kórház Rehabilitációjára. Fájdalmai vannak, de erős, kitartó és élni akar.

Sajnos hiába van leszázalékolva és tartós a betegsége, semmilyen támogatást nem kap az államtól.

A család anyagi helyzete nem teszi lehetővé azokat a feltételeket, amelyekhez egy ilyen műtét után és a felépüléséhez szüksége lenne. A rehabilitáció után nem térhet haza otthonába, mert hetente kell kontrollvizsgálatokra járnia a budapesti kórházba, amit tömegközlekedéssel nem tehet meg a fertőzésveszély miatt.

Steril környezetre van szüksége, a régi tárgyait, bútorait, ruháit már nem használhatja, mindenből új kell. Kislétán is indult gyűjtés számára, annyi pénzbeni támogatást kapott, hogy a család talált számára egy megfelelő albérletet Budapesten, mosható falakkal. Ezek a felajánlások egyhavi albérletet fedeznek, amit ezúton is szeretnék köszön a család.

Amire szükség lenne

Légtisztító, szobabicikli, szaturációmérő, fertőtlenítő- és tisztítószerek, folyamatos pénzbeli támogatás. Bármilyen más segítséget is szívesen elfogadna. Ha valaki tudna ajánlani Szabolcsnak nem megterhelő, otthon végezhető munkát, azt is szívesen vállalja. 

Egri Szabolcs Sándor UniCredit Bank 10918001-00000109-51220004

Ha bármilyen más segítséget tudnak ajánlani a következő elérhetőségeken tehetik meg:

pazinczarvanda@gmail.com 
Telefon: 06/20-243-15-73

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik bármilyen formában segítettek, segítenek és segíteni fognak azért, hogy Szabolcs felépülhessen! 

– zárja sorait Szabolcs keresztmamája, Mária.

adománytámogatás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés