Idén eddig több a halálos baleset Hajdú-Biharban

police.hu

2017.03.17. 11:44

Idén eddig több a halálos baleset Hajdú-Biharban
Fotó: illusztráció

Romló statisztikai adatról számoltak be.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság összegezte az esztendőből eddig eltelt időszak közlekedésbiztonsági tapasztalatait.

A megye útjain 2017. március 14-ig 112 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A halálos kimenetelű balesetek számában kedvezőtlen elmozdulás figyelhető meg, hiszen eddig 9 ember vesztette életét Hajdú-Bihar útjain. (A tavalyi hasonló időszak adatai viszont nem derülnek ki a közleményből - a szerk.)

A balesetek 26 alkalommal végződtek súlyos sérüléssel, míg 77 esetben könnyű sérülést szenvedtek a közlekedők.

A közlemény kitér arra is, hogy a 2016-os év ugyanezen időszakához képest a súlyos sérüléssel járó balesetek száma 38 százalékkal, a könnyű sérüléssel végződött esetek száma pedig 25 százalékkal csökkent.

Ugyancsak kevesebb lett az ittasan okozott baleset, igaz mindössze egy százalékkal. (Idén eddig a bekövetkezett balesetek 6 százalékában lehetett megállapítani az ittasság szerepét, míg tavaly ugyanekkor ez 7 százalék volt.)

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek legfőbb okaként a rendőrségi közlemény a sebesség helytelen megválasztását, az elsőbbségi szabályok be nem tartását és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegését nevezte meg.  

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Hajdú-Bihar megyében február 24-től március 14-ig összehangolt közlekedésbiztonsági akciót tartottak a rendőrök, akik több mint 57 ezer járművezetőt ellenőriztek. Alkoholfogyasztás miatt 33 sofőrrel szemben tettek büntető feljelentést, míg gyorshajtás miatt 1128 esetben intézkedtek.

baleset, karambolhalál

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés