Debrecenben is lehet egy nagyot „franciázni”
Magyarországon 15 étterem vesz részt idén a francia gasztronómia világünnepén, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű programon.
Az esemény a francia konyhaművészet vitalitásának ünnepe, amely kapcsolatot teremt a szakácsok között az egész világon, és biztosítja a kultúrák közötti párbeszédet egy közös nyelv, a konyhaművészet révén - emlékeztetett hétfői közleményében Franciaország magyarországi nagykövetsége.
Budapestről tizenegy, míg vidékről négy étterem - köztük a debreceni Ikon - csatlakozott a kezdeményezéshez.
A március 21-i világünnepen idén öt kontinens 150 országában, több mint kétezer étteremben népszerűsítik a francia konyhát, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztróig. Több mint 250 ezer vendégre számítanak.
Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás és egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.
A részt vevő éttermek menüajánlata megtekinthető a www.goodfrance.com. honlapon.