Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen nemzetközi babérokra tör a buszgyártásban

| 2017. 03. 31. | 18:05:00
Fejlesztő központ és gyár is épül a városban.
Debrecen nemzetközi babérokra tör a buszgyártásban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi babérokra tör az autóbuszgyártásban az ITK Holding Zrt., és ennek infrastrukturális és innovációs hátterét is Debrecenben alakítják ki – jelentette be egy pénteki sajtótájékoztatón a cég elnök-vezérigazgatója.

Kossa György elmondta: a Határ úti ipari parkban elkezdődött egy oktatási, fejlesztési és prototípus gyártó üzem építése, míg jövőre a déli ipari parkban, a reptér szomszédságában elkészül az autóbuszgyár is.

A cégvezető hozzátette: az innovációs központban mintegy 100, a buszgyárban pedig 350-370 embert foglalkoztatnak majd. A fejlesztéseknek köszönhetően az InterTanker Zrt. nem csupán a hazai, hanem a nemzetközi piacon is szeretne megjelenni.

Ehhez jó alapot szolgáltat, hogy együttműködő partnerük a világon is jelentős szereplőnek számító EvoBus, amely már jelenleg is alvázakat gyárt az autóbuszaikhoz – fogalmazott Kossa György, aki hangsúlyozta azt is: a déli ipari parkban várhatóan 2018 második felére megépülő autóbuszgyár évente 700-800 jármű előállítására lesz képes.

Papp: autóbuszgyártás világtérképre is felkerül a város

Debrecen polgármestere kiemelte: a gépipar soha nem volt a város húzóágazata, ám ez a helyzet jelentősen változik majd ezeknek a beruházásoknak köszönhetően. Papp László szerint a fejlesztések eredményeként az autóbuszgyártás világtérképre is felkerül a város. Ugyanakkor megjegyezte: az innováció és kutatásfejlesztés miatt is fontos állomás ez a beruházás Debrecen életében, mert hosszútávra csak így biztosított a buszgyártás jövője.

A kormány a debreceni buszgyár építésének 12 százalékát finanszírozza

Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár emlékeztetett: az Irinyi terv egyik fontos része a gépgyártást, ezen belül is az autóbuszgyártás, amelyre a következő években a kabinet 35 milliárd forintot szán. Mint fogalmazott: csak a hazai igények kielégítésére évi 1000-1200 autóbusz előállítására lesz szükség, és szeretnék azt is elérni, hogy a jelenleg 15-ről 10 évre csökkentsék a járműpark átlagéletkorát. Hozzátette: a kormány a debreceni buszgyár építésének 12 százalékát finanszírozza, ami nagyjából 1 milliárd forintot tesz ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.