Hirdetés

Csodájára járnak a debreceni okostermeknek

unideb.hu

2017.03.29. 17:32

Csodájára járnak a debreceni okostermeknek
A legmodernebb infokommunikációs eszközök segítik a tanulást (Fotó: unideb.hu)

Élményszerű, interaktív órákat tarthatnak a pedagógusok.

Hirdetés

Az ország minden szegletéből érdeklődnek a Debreceni Egyetem digitális tantermei iránt, amelyek hazánkban jelenleg egyedüliként működnek a Kossuth Gyakorlóban, valamint a Gazdaságtudományi Karon - írja az unideb.hu.

A régióból, a fővárosból és még a Dunántúlról is érkeztek szerdán tankerületi- és iskolaigazgatók az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába és Általános Iskolájába, hogy személyesen tapasztalják meg az Arany téri feladatellátási helyen kialakított speciális oktatóterem előnyeit. A tavaly átadott helyiségben a legmodernebb infokommunikációs eszközök használatával tarthatnak élményszerű, interaktív órákat a pedagógusok, ezzel segítve a diákok hatékonyabb tanulását.

A csoportmunka ösztönzi a tanulók közti interakciót, és új szintre emeli az együttműködési és kommunikációs képességeket. A digitális eszközök révén pedig a tanár könnyebben és gyorsabban ellenőrizheti, hogyan sajátították el az óra anyagát tanítványai. A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szerzett tapasztalatok alapján több intézmény tervezi digitális terem kialakítását.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés