Botrány ide vagy oda, a debreceni zsidók kiállnak Horovitz mellett

Cívishír

2017.03.20. 12:25

Botrány ide vagy oda, a debreceni zsidók kiállnak Horovitz mellett
Horovitz Tamás (Fotó: Cívishír)

Azt írják, hiábavaló volt a lejárató sajtókampány.

Hirdetés

A Debreceni Zsidó Hitközség a tegnapi napon megtartotta közgyűlését, melyen az események megerősítették Horovitz Tamás elnököt. A közgyűlésen nagy többséggel megválasztották az elnök által javasolt három jelöltet. Hiábavaló volt a lejárató sajtókampány, a debreceni álláspontot nem lehetetett külsőleg befolyásolni. A jelen pillanatban is ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásban a Debreceni Zsidó Hitközség – ahogy eddig is, a jövőben is mindenben segíti a hatóságok munkáját

- olvasható a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) hétfői közleményében.

Amint arról beszámoltunk, a rendőrség a DZSH költéseivel kapcsolatban nyomozást indított sikkasztás gyanújával ismeretlen tettes ellen, állampolgári bejelentés alapján. 

A Mazsihisz közgyűlése több hónappal a nyomozás megkezdése előtt visszahívta Mazsihisz-alelnöki tisztségéből a Debreceni Zsidó Hitközség elnökét, Horovitz Tamást.

Horovitz Tamás 540 milliós EU-s pályázati pénzt nyert a hitközségi épületek felújítására. Ebből fel is újították a DZSH tulajdonában lévő két zsinagógát, valamint a hitközség székházát. Ám a munkákat elvégző kivitelezőknek az elnök adósa maradt 95 millió forinttal, s ennek fedezetére, szorult helyzetében, 2015. decemberében a Mazsihisztől vett fel kölcsönt. Az elnök a tagság és az elnökség tudta nélkül vette fel a hitelt, ami miatt az értékes helyi ingatlanjaikra jelzálogot jegyeztetett be.
zsidóDebreceni Zsidó HitközségHorovitz Tamás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés