Balesetveszély Debrecenben! - figyelmeztet a jobbikos

Cívishír

2017.03.17. 14:07

Balesetveszély Debrecenben! - figyelmeztet a jobbikos
Keresztesy Gergő a Vágóhíd utcai felüljáró alatt tartott sajtótájékoztatót (Fotók: Jobbik)

Azért fordult a sajtónyilvánossághoz, hogy nyomatékot adjon a kérésének.

Hirdetés

A közelmúltban történt baleset adta az apropóját a Jobbik pénteki sajtótájékoztatójának, amelyet Keresztesy Gergő, az Ifjúsági Tagozat helyi elnöke tartott Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljáró alatt. A képviselőjelölt elmondta, a baleset során elsodort a vonat egy fiatalembert, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vágányokon való szabálytalan áthaladás közben.

Keresztesy Gergő, aki a körzet jobbikos jelöltje lesz a május 7-i időközi önkormányzati választáson, arra kérte a városvezetést, hogy mihamarabb találjon megoldást a balesetveszély megszüntetésére. A képviselőjelölt elmondta, hogy a területen egyik irányból sem jelzi tábla, hogy az áthaladás balesetveszélyes, sőt akár életveszélyes is lehet.

Keresztesy Gergő szerint a gyalogosan közlekedőket a felüljáró igénybevételére kellene rászorítani.

A közelben két iskola is működik, amelyek diákjainak körében rendszeres a szabálytalankodás, mind a reggeli, mind pedig a délutáni időszakban. A képviselőjelölt szerint elsősorban az egykori katolikus temető kerítésének rendbe hozatala jelenthetne megoldást, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a túloldalon megépítendő néhány méteres kerítés is távol tartaná a vágányoktól a szabálytalankodni akarókat

- fogalmazott a jobbikos, aki újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, a Jobbik azért fordult a sajtónyilvánossághoz, hogy nyomatékot adjon a kérésének, és úgy vélekedett, hogy ha nem a városvezetés illetékes az ügyben, hanem a MÁV, akkor sem érdemes egymásra mutogatni, hanem közösen kellene valamilyen megnyugtató megoldást találni a balesetveszély megszüntetésére.

A néhány perces sajtóesemény alatt legalább egy tucat ember szándékozott szabálytalanul átkelni a vágányokon, többségüket nem riasztották el a kamerák, ráadásul hárman közülük kerékpárral közlekedtek

- tette hozzá Bogdán Szabolcs, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés