Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így áll a debreceni építkezés mellett leomlott ház ügye

| 2017. 02. 16. | 10:19:00
Még nincs vége.
Így áll a debreceni építkezés mellett leomlott ház ügye
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emlékezetes: tavaly októberben a Párizsi Udvar mellett, egy mélygarázs építése során leomlottak egy Hunyadi utcai családi ház falai, amivel két család lakhatása lehetetlenült el. Pár panzióban töltött nap után – az önkormányzat anyagi természetű gyorssegélyének birtokában – a héttagú család az Ötvenhatosok terén lévő 70 négyzetméteres önkormányzati bérlakásba költözött, a másik, háromtagú család a Tócóskert téren kapott egy 44 négyzetméteres ingatlant. 

A tragikus eset óta több hónap eltelt, kíváncsiak voltunk, hogyan alakult a két család lakhatása és hol tart a vizsgálat az ügyben.

Novemberig maradhatnak

A városaháza közölte, a Cívis Ház Zrt. által a családoknak soron kívül kiutalt bérlakásokat lakóik 2017 novemberéig használhatják. Emellett az önkorámányzat felajánlotta a családoknak, hogy indulhatnak a bérlakás pályázaton; az egyik család élt is a lehetőséggel és a 2017. február elsejei döntés értelmében 5 évre bérbe kapták az általuk választott ingatlant. A szerződést annak lejártakor újabb 5 évre meghosszabbíthatják. A másik család eddig még nem élt ezzel az ajánlattal, de nyitott számukra is a lehetőség.

Fellebbeztt az építtető

A Debreceni Járási Hivatal úgy tájékoztatott, a közvetlen élet- és balesetveszély elhárítása érdekében megtette a szükséges építésfelügyeleti intézkedéseket, valamint a tényállás tisztázása érdekében építésfelügyeleti eljárást indított.

A kivitelezésben részt vevők vonatkozásában az építésfelügyeleti hatóság már meghozta a döntéseket, ezek azonban még nem jogerősek.

Az elsőfokú döntések ellen beérkezett fellebbezések elbírálása érdekében másodfokú eljárás indul, ennek befejeződéséig a járási hivatal további részletes tájékoztatást az üggyel kapcsolatban nem adhat.

A hivatal válasza megerősítette azt, ami egyébként látszik is: a szomszédos munkagödörbe csúszott épületrész a szakértői vélemény szerint élet- és balesetveszélyes, a használatát megtiltották.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.