Fogvatartottak tisztították meg a szivattyútelepet

Szabolcsihír

2017.02.16. 10:52

Fogvatartottak tisztították meg a szivattyútelepet

Feltorlódott az uszadék és a hulladék.

Hirdetés

A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai önkéntes felajánlás alapján, jóvátételi tevékenység keretében takarították meg a jégtől és az uszadéktól a tiszaeszlári szivattyútelepet szerdán - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel. 

A szivattyútelep emeli át a Tiszaeszlár és környékén lévő településeken felgyülemlő belvizet a Tiszába, azonban

a tiszai jégzajlás következtében feltorlódott hulladék és uszadék, valamint a telephelyen található uszadékkiszedő szerkezet meghibásodása akadályozta a szivattyú működését, ez pedig belvízveszély kialakulásához vezethetett volna.

Emiatt volt nagy szükség az emberi erőre, így az elítéltek a helyszínen - a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaival - jeget törtek, csáklyákkal megszabadították a szivattyú beömlőnyílását az uszadékoktól, valamint partra hordták az összegyűjtött hulladékot, így sikerült biztosítani az átemelő szivattyú zavartalan működését - tették hozzá. 

Megjegyezték: a büntetés-végrehajtási intézet számára nem idegen dolog az árvízi, belvízi védekezésben való részvétel, már a 2010-es nagy tavaszi árvízvédekezési feladatokban is részt vettek a fogvatartottak, valamint a belvízvédekezési munkákban is végeztek önkéntes munkát. 
A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a környező települések felkérésének is eleget téve, az intézet idén is részt vesz a védekezésben, a fogvatartottak készek arra, hogy bármikor segítsenek, ha szükség lesz a munkájukra - tették hozzá. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés