Hirdetés

A debreceni jobbikos politikusbűnözést kiált

2017.01.19. 12:12

A debreceni jobbikos politikusbűnözést kiált
Kulcsár Gergely (Fotó: Jobbik)

A vagyonnyilatkozat módosítása szerinte az.

Hirdetés

Az elmúlt években számos visszásság, botrány mutatott rá a vagyonnyilatkozati rendszer hibáira, gyengeségeire – hívta fel a figyelmet Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselőjei, aki a vagyonnyilatkozatok leadási határidejének közeledtével tartott sajtótájékoztatót a témáról.

Kulcsár felidézte, hogy Rogán Antal, Szijjártó Péter, Tiba István és Tasó László is módosította a vagyonnyilatkozatát a múltban, ami szerinte korrupcióra utal.

Ma már az összes ellenzéki parlamenti párt egyetért abban, hogy a rendszer komoly felülvizsgálatra és módosításra szorul, a Fidesz-KDNP azonban hallani sem akar semmiféle változtatásról

- mondta Kulcsár Gergely, aki emlékeztetett: korábban ő maga javasolta a parlamentben, hogy szankcionálható legyen a vagyonnyilatkozat utólagos javítása, mégpedig egy fél éven belüli módosítás pénzbírsággal, azon túl pedig mandátumvesztéssel, ám a kormánypártok lesöpörték az indítványát.

A Jobbik esetében már évek óta nemcsak a képviselők, hanem a hozzátartozóik vagyonnyilatkozatai is nyilvánosak, ilyesmit egyetlen másik politikai erő sem mondhat el magáról

– hangsúlyozta Kulcsár. Úgy fogalmazott, hogy pártja kormányra kerülve ezt az eljárást minden képviselő számára kötelezővé fogja tenni. Szerinte csakis akkor remélhető előrehaladás a politikusbűnözés és a korrupció visszaszorításában, ha 2018-ban a Jobbik alakíthat kormányt.

Ön hitelesnek tartja-e a magyar politikusok vagyonbevallását?

Igen, a politikusok általában tisztességgel bevallják, mijük van.

0%

A vagyonnyilatkozatok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

0%

 

politikavagyonnyilatkozatJobbik

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés