Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nézzék csak a megszépült debreceni Lovasakadémiát!

| 2016. 12. 09. | 11:10:00
Már sok gyerek itt lovagol.
Nézzék csak a megszépült debreceni Lovasakadémiát!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százmillió forintból a pályákat, az istállókat és a kiszolgáló infrastruktúrát is korszerűsítették a Debreceni Egyetem Kartács utcai lovardájában. A létesítmény a tervezett országos lovas turisztikai útvonal egyik pontja lesz. A 2000 óta a Debreceni Egyetem száz százalékos tulajdonában lévő Kartács utcai Lovasakadémia jelentős szerepet tölt be az oktatásban, a szabadidősportban és az intézmény 3. missziós tevékenységében egyaránt.

– Infrastrukturális és tudományos hátteret nyújt az akadémia az agrárkar ménesgazda hallgatóinak oktatásához, illetve a sporttudományi képzés részeként a lovas-kultúra megismertetéséhez. Mindeközben pedig egyre több hallgató választja szabadidős tevékenységnek a lovaglást és a testnevelés órákat is egyre többen váltják ki lovaglással, érdekesség, hogy a százas létszám majdnem felét külföldiek teszik ki – mondta Bács Zoltán kancellár.

Jelenleg 52 lovat tartanak a Lovasakadémián, melyekből 16 az egyetem tulajdona. Az intézmény a gidránok tartásával és tenyésztésével az ősi magyar fajta génmegőrző programjában is részt vesz.

Üveghomokkal

– Az elmúlt másfél évben százmillió forint összértékű fejlesztés valósult meg a telepen. Speciális üveghomok alapanyaggal borítottuk a szabványméretű fedett pályát, ami a létező legkorszerűbb technológia, a világ vezető lovardáiban ezt alkalmazzák. Felújítottuk a külső pálya talaját is és sátortetővel láttuk el, így már két fedett pályája van a központnak. Elkészült emellett a 18 boxos új istállónk, ami lehetőséget adott a bértartott lovak számának növelésére – sorolta Wachter István, a Debreceni Lovasakadémia Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A pályák, az istállók és az utak korszerűsítése után második ütemben a főépület, az öltözők és a nyeregtárolók felújítását is tervezik a Kartács utcai létesítményben.

Az egyetemi hallgatók és a Debreceni Lovasakadémia KHT Sportegyesület 15 versenyzője mellett ma már 40-50 gyermek jár lovagolni a Kartács utcára, őket hat pónilovon oktatják. Számukra minden nyáron szerveznek táborokat, tavaly 120 gyermeket fogadtak heti turnusokban. A lovardát üzemeltető cég célja az, hogy az oktatási és kutatási célok mellett a lakosság számára is kedvelt célpont legyen és sokak számára színvonalas sportolási lehetőséget nyújtson a komplexum.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés