Hirdetés

Elkezdődik a gyógypedagógusok képzése Hajdúböszörményben

civishir.hu

2016.12.19. 11:56

Elkezdődik a gyógypedagógusok képzése Hajdúböszörményben

Új szakot indít a Debreceni Egyetem.

Hirdetés

Örömhírt közölt a hétfői sajtótájékoztatón Szilvássy Zoltán rektor: 2017 szeptemberében elindul a gyógypedagógusok képzése a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán, Hajdúböszörményben. A szakembereket bölcsészettudományi alapon, de komoly orvostudományi háttérre épülő tematika mentén oktatják majd, amivel nagy társadalmi igényt kielégítő oktatás és szolgáltatás jön létre. Annál is inkább, mivel az északkelet-magyarországi térségben rengeteg betöltetlen gyógypedagógus és logopédus álláshely van, ráadásul a régió ellátatlanságához hozzájárul az itt élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek nagy száma – erről Bálint Péter dékán ejtett szót, aki hozzátette, az elmúlt két év alatt nagyot fordult a böszörményi karral a világ: érezhető a dinamizmus, a fejlődés. Szavait megerősítette Hajdúböszörmény polgármester is. Kiss Atilla kiemelte, számukra a kar ugyanolyan fontos, mint Debrecen számára az egyetem, hiszen a felsőoktatásnak a városukban 45 éves múltja van.

Bács Zoltán kancellár biztosította az egyetem támogatásáról a kar vezetését: a megnövekedett létszámhoz megnövekedett költségvetés és új ingatlanok is járnak majd. – Az új szak indítása mindig nagy eredmény, az új képzési terület indítása pedig különösen értékes lépés – mondta.

Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató közölte, a hamarosan megjelenő felsőoktatási felvételi tájékoztatóban már szerepel alapképzésként a böszörményi gyógypedagógus szak, amire máris nagy az érdeklődés. Első körben szeptemberben 40 főt vesznek fel nappali és ugyanennyit levelező képzésre.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés