A Fahrenheitet megérte támogatnia a debreceni önkormányzatnak

CH

2016.11.29. 13:58

A Fahrenheitet megérte támogatnia a debreceni önkormányzatnak

A "betakarításban" jeleskedtek a fiatalok.

Hirdetés

Az Unitech 2016 elnevezésű, a Claas Hungária Kft. által a felsőoktatásban tanuló mérnökhallgatók számára a 2015/2016-os tanévben meghirdetett verseny döntőjébe jutott, s ott a második helyet szerezte meg egy debreceni csapat.

A Fahrenheit csapatot a Debreceni Egyetem Műszaki Kara Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékének mechatronikai mérnök MSc-hallgatói – Gál Tibor, Liptai Tibor István, Puja Sándor Csaba és Takács Gábor – alkották. A fiatalok a verseny folyamán támogatást kértek többek közt Debrecen önkormányzatától is annak érdekében, hogy a feladatban szereplő gépcsoportot megépíthessék.

Debrecen önkormányzata a gépcsoport megépítését 200 ezer forinttal támogatta, mely összeg önmagában fedezte a szükséges alkatrészek megvásárlási összköltségének közel a felét.

A gépcsoport egy emberi erővel hajtott „kombájn”, annak adaptere – amely a terményt a fő egységbe juttatja –, valamint egy az adapter szállítására szolgáló, a kombájn által vontatott kocsi volt. A versenyen értékelték a gépcsoport tervezését, s a kész berendezésnek több elvárásnak is meg kellett felelnie, valamint feladatokat is végre kellett vele hajtani.

Ezek közül a legérdekesebb a „betakarítás” volt, melynek során egy akadályokkal nehezített pályán „terményt” – 100-100 fakockát, valamint teniszlabdát – kellett begyűjteni úgy, hogy azokat a kombájn szétválogassa, s fajtánként két különálló ládába kerüljenek. A Fahrenheit gépével 96 fakockát és 82 teniszlabdát gyűjtöttek a fiúk, s ez – a többi elvárás teljesítését is figyelembe véve – az összetett eredményt tekintve a második helyhez volt elegendő. A siker értékét növelte, hogy a fiatalok először indultak ezen a versenyen.

versenyönkormányzat

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés