Hirdetés

Langyos fórumot tartott Debrecenben a Fidesz

2016.09.21. 20:44

Langyos fórumot tartott Debrecenben a Fidesz
Fotók: Miskolczi János

Igaz, a résztvevőket nem is nagyon kellett meggyőzni, hogy hova kell tenni október 2-án az ikszet.

Hirdetés

Országjáró roadshowjának debreceni állomásán a Kölcsey Központ báltermébe várta híveit a kormánypárt. A fórumon megjelenő közel 200-250 Fidesz-szimpatizánst Papp László polgármester röviden köszöntötte, hálát adva a kormánynak, amiért a debreceni menekülttábor bezárásával a városban nyugodt légkört biztosított, egyben arra buzdította a megjelenteket, hogy éljenek szavazati jogukkal és főleg szavazzanak nemmel!

Kósa Lajos közel másfél órás beszédében a már jól ismert kormánypropaganda köszönt vissza, a frakcióvezető hazai pályán rutinból hozta a politikai performanszot. Mondandójának lényege az volt, hogy ha Európa nem változtat migránspolitikáján, az katasztrófához vezet. – A magyarok álláspontja világos: ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük oda, ahonnan ezek az emberek jönnek – így ő.

– Magyarország nem mond le arról a jogáról, hogy eldöntse, kit enged be az országba, és kit nem – fogalmazott Kósa Lajos. – A népszavazás nem pártpolitikai ügy: magunkról, a gyermekeink jövőjéről van szó, ezért minél többen menjenek el szavazni október 2-án és szavazzanak nemmel! – buzdított a voksolásra a már-már unalomba fulladó gyűlésen.

A közönség soraiban felmerülő kérdések megválaszolása során Kósa cáfolta és butaságnak nevezte azokat a találgatásokat, hogy a kormány előrehozott választásokra készülne. Szerinte ha a nem szavazatok lesznek többségben, de esetleg érvénytelen lesz a népszavazás, akkor is világos és egyértelmű felhatalmazása lenne a kormánynak, hogy megvédje Magyarországot a brüsszeli törekvésektől.

Ha a mi népszavazással kapcsolatos véleményünkre kíváncsi, ITT OLVASHATJA!

Galéria

népszavazásKósa Lajosmigráns

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés