Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecent fényezték Budapesten

| 2016. 07. 18. | 19:55:00
A Duna Televízió idén már nyolcadik alkalommal számol be a programról.
Debrecent fényezték Budapesten
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál, Magyarország egyik legnagyobb, legismertebb rendezvénye. A félévszázados évfordulónak köszönhetően augusztus 13-21-ig a régmúlt legszebb pillanatainak megidézésével és sok újdonsággal várja majd az érdeklődőket - hangzott el azon az országos sajtótájékoztatón, amelyet július 18-án délelőtt tartottak az MTVA budapesti központjában.

Ez az országos, sőt nemzetközi hírű rendezvény esemény évente több százezer látogatót vonz a Debrecenbe, az érdeklődés pedig még ennél is nagyobb.  Tavaly a nézettségi adatok alapján egy millió néző kapcsolódott be az augusztus 20-i rendezvény közvetítésébe

- emelte ki az MTVA megbízott vezérigazgatója. Vaszily Miklós  szerint a közmédia fontos feladata, hogy a látványos karneváli forgatag évről-évre eljusson a a világ magyarságához. A debreceni születésű szakember bejelentette, hogy a Duna Televízió idén már nyolcadik alkalommal számol be a programról.

A fantasztikus virágkocsik látványa Magyarországon egyedi attrakció. Debrecenben idén 16 virágkompoziciót láthat a közönség, többek között olyan újdonságok szerepelnek, mint például a Debreceni Egyetem elektromos meghajtású virágkocsija, vagy az NI Hungary Kft. drónokkal és robotkamerával felszerelt alkotása

-  hangsúlyozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A főszervező arra is kitért, hogy az élményt tovább fokozza, hogy az előző évekhez hasonlóan most is a világ számos pontjáról - többek között Argentína, Dél-Korea, Izrael, Oroszország, Olaszország és Erdély - érkeznek művészek, hogy produkcióikkal osztozzanak az ünnep hangulatában.

A hagyományos, augusztus 20-i virágkarneváli felvonulás mellett a Nagyerdei Stadionban ismét megrendezik az ünnepi aréna show-t. Ez pedig egy igazi örömünnep lesz

- mondta Böhm György Jászai-díjas és Nádasdy Kálmán-díjas rendező. A Karneváléj műsorának alkotója színpompás virágkocsikkal kiegészített, a legnagyobb hazai sztárok és több mint ezer külföldi és magyar fellépő közreműködésében megvalósuló összművészeti látványosságot ígért azoknak, akik augusztus 20-án 19.30-kor kezdődő műsort megtekintik.

Bordos László Zsolt 3D mapping művész arról beszélt, hogy augusztus 18-án és 19-án este - már Párizsban, Dubaiban, Moszkvában és Prágában nagy sikert aratott fellépést követően - Debrecenbe is megérkezik az a látványos show, amelyre még nem volt példa a virágkarneválok történetében. Az egyetem 108 méteres homlokzatát "kelti életre" öt magyar művész, akik jelenleg a világ élvonalába tartoznak az épületvetítés területén.

A sajtótájékoztatón közreműködött Freddie is, aki az egyik sztárfellépője lesz a Karneváléj című műsornak, illetve külön koncertet is ad majd augusztus 20-án késő este a Debreceni Egyetem előtti sugárúton. Bemutatkozott a Debreceni Virágkarnevál ifjú párja, akinek hölgytagját Nádházi Marianna virágkötőmester egyedi virágviselettel öltöztette fel.

Az újságírók végül megkóstolhatták a Debreceni Virágkarnevál hivatalos koktélját is, amelyet erre az alkalomra készített az IKON Debrecen bártendere, Tahóczki Péter több gyümölcs és virág felhasználásával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.