Hirdetés

Start! Tervezőre pályázik a debreceni stadion

civishir.hu

2011.09.28. 08:22

Start! Tervezőre pályázik a debreceni stadion
Látvány van, és most már terv is

Debrecen – A lepusztult Nagyerdei Stadion bontását „beleépítenék” az új felhúzásába, ami nagyjából 2013-2014-re készülhetne el. Idén már bizosan nem robognak munkagépek a Nagyerdőn: a munkálatok jövő ilyenkor kezdődnek.

Hirdetés

Elkészült a közbeszerzési pályázat pontos kiírása a labdarúgó stadion tervezéséhez, amit néhány héten belül közzé is tesznek – tudta meg a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. debreceni ügyvezetőjétől, Ábri Balázstól a sport365.hu. Ez annyit jelent, megvan végre a tervkoncepció, amire azért volt szükség, mert vannak bizonyos elvárások (ilyen például, hogy az építmény nem magasodhat a Nagyerdői fái fölé, ezért a játékteret az utca szintje alá kell süllyeszteni, illetve, hogy az új stadiont egy városrészi rehabilitáció részeként szeretnék megvalósítani), amiket a pályázók nem hagyhatnak majd figyelmen kívül.

Valamikor 2013-2014-ben

A mostani elképzelés alapján a régi nagyerdei stadion bontása az új aréna építésének a részeként történne meg. Ábri Balázs úgy fogalmazott, ismeretei szerint nem csúszik a beruházás megvalósítása. Mint mondta, a konkrét kivitelezési munkálatok várhatóan a jövő év második felében kezdődhetnek meg, az új stadion átadására pedig valamikor 2013-2014-ben kerülhet sor Debrecenben.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés