Hirdetés

Nagyszerűt alkottak a hajdúnánásiak

2015.02.09. 12:22

Nagyszerűt alkottak a hajdúnánásiak
Szólláth Tibor polgármester mutatja az Élet Fáját

Elindult az Élő Emlékezet Fája.

Hirdetés

Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere jelentette be, hogy yelindult az Élő Emlékezet Fala, melynek célja, hogy összegyűjtse a helyi emberek emlékezeteit, s közkincsé is tegye mindazt, digitális formában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétől a múlt évben is meghirdette a diákmunka programot, amelynek keretében 16–25 év közötti diákok kaphattak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. A 70 helyi, fiatal közül 20 különleges feladatot kapott. 

A tanulók egyfajta video-dokumentációs 3-5 perces kisfilmeket készítettek, amelyek a város közelmúltjáról szólnak, az elmúlt évtizedek történéseit mutatják be, hiteles, élő szemtanúk emlékezéseit rögzítve. Az így összegyűlt dokumentációs anyag a „Hajdúnánás Élő Emlékezet Fala” programjaként került fel a világhálóra, melyet a http://www.hajdunanas.hu/emlekezetfala oldalon lehet elérni.

A polgármester elmondta, a nyár folyamán a diákok mintegy 240  videófelvételt készítettek, melyet az önkormányzat munkatársai archiváltak, tematizáltak és így 4 kategóriában (városunk történelme, gazdasága, hétköznapjai, helytörténete a múlt tükrében) lehet elérni a kisfilmeket.

Szólláth Tibor kiemelte: a cél, hogy városban, illetve azon túl is egyre többen ismerjék meg a múltból fakadó, közös értékeinket, hagyományainkat, melyek évtizedek, évszázadok óta körülvesznek bennünket.

A jelentkezéseket vagy kész videós anyagokat az emlekezetfala@gmail.com e-mail címre várják.  
 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés