Nagy dolgokról beszélt kedden Tasó László

civishir.hu

2013.09.18. 10:11

Nagy dolgokról beszélt kedden Tasó László
A város legforgalmasabb vasúti átjárójának, a Sámsoni útinak a kérdése is megoldódhat (Fotó: archív)

Nyíradony polgármestere, országgyűlési képviselő ezúttal megyei útügyi biztosként szólalt meg.

Hirdetés

Mint ismert,  a hatékonyabb, gyorsabb és a lakossági igényeket szem előtt tartó útfelújítások érdekében minden megyében útügyi biztos segíti a rekonstrukciós munkák koordinálását. A nemzeti fejlesztési miniszter kinevezése alapján Hajdú-Bihar megyében Tasó László az útügyi biztos. Tasó keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy  – az országosan rendelkezésre álló 33 milliárd forintból – a megyében legalább 1,7 milliárd Ft összegű útrekonstrukció indulhat el már ebben a hónapban, de reményei szerint ez elérheti, illetve meghaladhatja a 2 milliárd Ft-ot. A biztos egyetértett azzal, hogy ettől lényegesen nagyobb összegre lenne szüksége a megye közúthálózatának, de a korábbi évekhez képest, szerinte ez is előrelépés.

Azt is elmondta, hogy döntés született az Észak-Alföldi Regionális Közútfejlesztési pályázatok ügyében is, és a belterületi gyűjtő-utak tartaléklistájáról a legmagasabbra pontozottak támogatásban részesülnek. A megyében mintegy 1 milliárd 390 millió Ft forrás kerül a nyertes településekre.

2x2 sávos út épül Debrecen és Hajdúsámson között

Az ország legkorosabb aszfaltburkolatával rendelkező másodrendű főút, a 471-es nem lehet a nagyfelületű burkolat-felújítási program része, mert a hajdú-bihari szakaszának felújítása uniós forrásból történik, így a 33 milliárdos hazai forrásból nem finanszírozható – mondta el Tasó. Ugyanakkor a Debrecen-Hajdúsámson közötti, a megyeszékhelyen a vasúti kereszteződés alatt áthaladó 2 x 2 sávos út, a 8 kilométeres elkerülő szakaszról, a Hajdúsámson és Nyíradony között, illetve a megyehatárig tartó szakasz 11,5 tonnás burkolat merősítéséről, illetve a településrészeken áthaladó szakasz és környezetének felújításáról szóló tervezés, valamint kivitelezés ütemezéséről a későbbiekben tart tájékoztatót a miniszteri biztos.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés