Hirdetés

Tüzesek, szelídek és illatosak

Tűzkő finom nedűi

Civishir

2009.11.22. 11:10

Tüzesek, szelídek és illatosak

Debrecen – Tőketerhelés, sortávolság, cukortartalom, mustfok, érlelés: egy borásznak fontos mutatók.

Hirdetés

Az Antinori Borbirodalomhoz tartozó tolnai Tűzkő birtok idén már 300 éves. Ennyi idő alatt a bor igazi szakértői váltak. Ezt bizonyították be szombaton a Belga étteremben, ahol jobbnál jobb boraikat lehetett kóstolni. Boros László mesterszakács borkorcsolyáival még jobban csúsztak a finom kortyok. Ha valaki nem ivott, csak beleszippantott a borba, tudta, hogy honnan jött: szinte érezni lehetett a friss, tiszta levegőt és a simogató napfényt, amely érlelte az opálos szőlőszemeket.

A családias rendezvényen sok apró műhelytitokra is fény derült : tudták, hogy nem mindegy az sem, hegyoldalban vagy völgyben nőtt-e az a tölgy, amelyből a hordó készült? És az sem, hogy van metszve a szőlő, amely a nedű alapanyagát adja? Az alábbi márkákat lehetett megkóstolni (a Cívishír ajánlata ínyenceknek a Tűzkő Hétfrankos):

Tűzkő Verdolino 2008
Tűzkő Sauvignon Blanc 2008
Tűzkő Tramini 2007
Tűzkő Chardonnay Barrique 2008
Tűzkő Hétfrankos 2006
Tűzkő Talentum 2003
Tűzkő Domb 2006

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés