Hirdetés

A debreceni államtitkár a vörösiszap-tragédia felelősét emlegette

Cívishír, MTI

2010.10.07. 17:57

A debreceni államtitkár a vörösiszap-tragédia felelősét emlegette
Kovács Zoltán

Debrecen, Budapest – A kormányzati kommunikációért felelős, Debrecenből a kormányba kerülő államtitkár, Kovács Zoltán szerint nem a sok eső okolható a vörösiszap-tározó gátjának átszakadásáért

Hirdetés

A debreceni városháza volt kommunikációs tanácsnoka szerint az ajkai timföldgyár vezetése rosszul kezdte az iszapkatasztrófa kezelését. Kovács Zoltán úgy véli, ha valaki, akkor nyilván a MAL Zrt. felelős a történtekért, pontosabban a technológiájuk és emberi feltételeik.

Kovács Zoltán emlékeztetett, hogy a cég vezetője hétfőn a katasztrófa okaként még a sok esőre hivatkozott, illetve azt mondta, hogy a lúgos vörösiszap nem jelent veszélyt az emberre. Az államtitkár rámutatott: ismereteik szerint nincs olyan természeti ok, amely ezt a katasztrófát kiváltotta, tehát technológiai-emberi hibára lehet gyanakodni. De ezt a Nemzeti Nyomozó Iroda kideríti majd - tette hozzá.

Az államtitkár biztos abban, hogy a cégvezető többszörösen megbánta már a hétfői nyilatkozatát. Mint mondta: mindazok után, amit tapasztalnak, hogy mekkora kárelhárítás zajlik, milyen erőfeszítéseket kell tenni a folyóvizeken és mennyien kórházban vannak, minden bizonnyal többször megbánták már a hétfői nyilatkozatot és a kiadott közleményt. Kovács Zoltán hangsúlyozta: a kormány minden tőle telhetőt megtesz a kármentés érdekében, de vizsgáltatja az okokat és a felelősséget is.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés