Hirdetés

A Civil Fórum gettókat lát Debrecenben

2014.10.09. 14:04

A Civil Fórum gettókat lát Debrecenben
A Civil Fórum legfontosabb üzenete a nagytakarítás

Azt mondják, sötétedés után az idősek már nem mernek lemenni a házak elé.

Hirdetés

A Civil Fórum Debrecen Egyesület  egy újabb - általuk elhanyagoltnak vélt - lakótelepen tartott tájékoztatót. Hajdu Zsuzsánna, a 20. számú és Fábián Péter, a 17. számú választókörzet képviselőjelöltje, valamint Kósa Márta polgármester-jelölt elmondták, a Darabos utcától egészen a Jerikó utcáig terjedő részeken koszosak a közterületek. A Civil Fórum legfontosabb üzenete a „nagytakarítás”, szeretnének szemléletváltást is elérni.

Kósa Mártáék elmopndták, a választókörzetben lakók külön is kérték, hogy a foglalkozzanak a közbiztonság helyzetével, mivel vannak olyan területek ahol a sötétedés után, különösen az idősek, már nem mernek le menni a házak elé. Némileg javult a helyzet a lakótelepi rendőrőrs megnyitásával, de nem oldódott meg, ezért Hajdu Zsuzsánna szeretné elérni, hogy ne csak a belvárosban legyenek kamera rendszerek, és a rendőrség mellett a polgárőrség is kapjon szerepet ezen területek közbiztonságának javításában.

Fábián Péter szintén a választópolgároktól kapott információi, illetve kérésük alapján elmondja, különösen a Darabos utcai, Csemete utcai és Bethlen utcai lakók panaszkodnak arra, hogy a belvárosi parkoló övezetet a lakótelepre is kiterjesztették. Az eddig nyújtott kedvezmények nem kompenzálják azt a sok gondot és problémát, ami felmerül minden nap a fizetős parkolók miatt A jelölt azt mondta, megválasztása esetén ezen területeket szeretné újból ingyenes parkoló övezetekké minősíttetni.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés