Hirdetés

Jobb világ jöhet a magyar anyukákra!

MTI

2013.01.29. 09:26

Jobb világ jöhet a magyar anyukákra!
(Illusztráció: Cívishír)

Kiemelt adókedvezményt vehetnek igénybe a munkáltatók január elsejétől a gyedről, gyesről visszatérők foglalkoztatása esetén.

Hirdetés

A munkahelyvédelmi akcióterv egyik fontos eleme, hogy a gyermekgondozási díj (gyed), a gyermekgondozási segély (gyes), valamint a gyermeknevelési támogatás (gyet) folyósítását követően foglalkoztatott munkavállalók után kevesebb szociális hozzájárulási adót (szocho) kell fizetniük a munkáltatóknak. A foglalkoztatás első két évében a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 27 százalékának, a harmadik évben pedig a 14,5 százalékának megfelelő kedvezmény vehet igénybe a munkáltató a szociális hozzájárulási adóból. Ez lényegében azt jelenti, hogy az első két évben bruttó 100 ezer forint jövedelemig nem kell megfizetni a szochot, a foglalkoztatás harmadik évében pedig 27 százalék helyett csak 12,5 százalék terheli az első 100 ezer forintot. A részkedvezmény teljes egészében megilleti a kifizetőt azokban a hónapokban is, amelyekben a kedvezményezett foglalkoztatás első két éve, illetve harmadik éve véget ér.

A kedvezmény 2013. január 1-jétől érvényesíthető, de a kifizető az után a kisgyermekes munkavállaló után is igénybe veheti, akit 2012. december 31-én már foglalkoztatott írja a Napi Gazdaság.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés