Hirdetés

Hazánk legnagyobbja nyílt Hajdúböszörményben

civishir.hu

2016.02.17. 12:35

Hazánk legnagyobbja nyílt Hajdúböszörményben
Fotó: Cívishír

A debreceni székhelyű cég döntően hazai beszállítókkal dolgozik.

Hirdetés

Helyben hasznosuló, 900 millió forint összértékű zöldmezős beruházás és közel egyéves kivitelezési munka eredményeként február 17-én adta át Hajdúböszörmény központjában – a Méliusz bevásárlóközpont területén – Magyarország legnagyobb alapterületű és legmodernebb Reál üzletét az Alaszka Kft.

A beruházással 40 új munkahely jött létre.

Az 1 200 négyzetméteres üzletközpont 20 ezer különböző áruval, a régió legnagyobb napicikk-választékával, látványpékséggel és melegkonyhával várja vásárlóit. A 100 százalékos magyar magántulajdonban álló üzlet döntően hazai beszállítókkal dolgozik, és a boltban a régiós kistermelők speciális kínálata is elérhető.

– Legújabb hajdúböszörményi üzletünk nemcsak a legnagyobb alapterületű Reál bolt Magyarországon, de kínálatát és felszereltségét tekintve is kategóriateremtő az üzletláncon belül – fogalmazott Ráthonyi Zoltán, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. alapítója, a Méliusz-Reál üzletközpont tulajdonosa. Hozzátette: – Példaértékű az a helyi összefogás, amely a Méliusz Üzletház újjáépítése kapcsán megvalósult. Külön öröm számunkra, hogy a beruházás összege szinte teljes egészben helyben hasznosult, hiszen a tervező és a kivitelező is hajdúböszörményi.

Közös erővel

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a megnyitóünnepségen hangsúlyozta: – A debreceni székhelyű Alaszka Kft. üzletnyitása is jól példázza, hogy a kormány gazdaságélénkítő intézkedései – mint a Növekedési Hitel Program – és az igazi vállalkozói elhatározás találkozásából mindig valamilyen különleges eredmény születik. Külön öröm számunkra, amikor magyar magánszemélyek és vállalkozásaik a helyi közösségek számára teremtenek értéket.

– Büszkék vagyunk arra, hogy országosan is egyedülálló üzletközponttal lett gazdagabb ma Hajdúböszörmény. A Méliusz üzletház homlokzatának megőrzése hozzájárul Hajdúböszörmény tradicionális városképének megőrzéséhez, az áruház kínálata pedig a helyi és környékbeli lakosok igényes és kényelmes kiszolgálását teszi lehetővé. Örömmel látjuk, hogy a 40 új munkahelyet teremtő üzlet polcain a helyi termelők árui is megjelennek, az iparűzésiadó-bevételekből pedig ugyancsak városunk profitál majd” – húzta alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere.

Galéria

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés