Komfortos a McDonald'sos csirkék élete - amíg meg nem esszük őket
A McDonald's a csirkehús-beszerzésekre vonatkozóan új állatjóléti és állategészségügyi elvárásokat fogalmazott meg, amelyeket egy magyar beszállítója, a Master Good csoport részeként működő Baromfi-Coop Kft. tavaly óta már a gyakorlatban is alkalmaz - közölte a McDonald's Magyarország pénteken.
A magyarországi McDonald's a most bejelentett vállalásokat megelőzve fejlesztette beszállítói hálózatát. Ennek köszönhetően 2016-ban, Európában elsőként a Baromfi-Coop Kft. által üzemeltett baktalórántházai broilertelep nyerte el a McDonald's csirkehús-beszállítói között a mintagazdaság minősítést.
Felidézték, hogy a baktalórántházai fejlesztés célja egy olyan modern és innovatív gazdaság felépítése volt, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatósági elvárásokra, mint a biodiverzitásra, az energiafelhasználásra, a hulladékgazdálkodásra, az állategészségügyre és az állatjóléti szempontokra, valamint a szociális- és emberi erőforrás-felhasználásra. Ezáltal a Baromfi-Coop-nál olyan higiéniai, állatjóléti és az állatok komfortérzetét szolgáló beruházásokat hajtottak végre, amelyek európai és világviszonylatban is piacvezető megoldások.
A magyarországi McDonald's éttermekben felhasznált alapanyagok egyharmada magyar beszállítóktól érkezik. Példaként a csirkehús mellett a paradicsomot, a salátát, a hagymát, a tojást és a mézet említették. A nemzetközi cég belföldi beszállító partnerei 2011-2014 között 68 milliárd forint értékben exportáltak Európa 21 országának McDonald's éttermeibe, 2014-ben a McDonald's beszállítói a magyar élelmiszerexport több mint 1,3 százalékát adták.