Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lakástakarék összehasonlítás: melyiket válasszam?

| 2017. 06. 08. | 17:02:00
Az otthonteremtés mindannyiunk céljai között szerepel, bár kétségtelen, hogy ki könnyebben, ki nehezebben tudja megvalósítani azt.
Lakástakarék összehasonlítás: melyiket válasszam?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokat számít a családi háttér, hiszen így akár már a húszas évek elején is saját lakással büszkélkedhetünk.  Még mindig jelentős azonban azoknak a száma, akik a megfelelő anyagi támogatás nélkül igyekeznek ingatlant vásárolni. Ugyan az első ingatlanvásárláshoz többféle kedvezményt is igénybe vehetünk, és a hitelintézetek is akciós ajánlatokkal állnak rendelkezésünkre, de az önerő előteremtése még így is sokat számára jelent problémát. A helyzetet csak tovább bonyolítja az, ha esetleg albérletben vagyunk kénytelenek lakni egy ideig, hiszen így a jövedelem egy része biztosan úgy folyik majd ki kezeink közül, mintha a pénzt az ablakon dobálnánk ki. Sokan nem tehetik meg jövedelmi viszonyaik miatt azt, hogy az albérlet finanszírozása mellett megtakarításokra is félretegyenek. Mégis hogyan lehetséges ilyenkor a lakáshitel felvételhez szükséges önerőt összegyűjteni?

A különféle megtakarítási formák között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakástakarékpénztár.

A megoldás kifejezetten lakáscélú megtakarításokhoz nyújt megfelelő kereteket, ráadásul az állami támogatás lehetőségét is magában rejtve. Hazánkban jelenleg 4 szolgáltató között válogathatunk. Tapasztalatok azt mutatják, hogy részben a szigorú törvényi szabályozásnak köszönhetően, jelentős különbségekre nem kell számítani az egyes ajánlatok között. Vannak azonban olyan szempontok, amelyeket mindenképpen célszerű megvizsgálni akkor, ha lehető legjobb ajánlatot szeretnék kiválasztani.

Csak körültekintően!

 A számlanyitási és a számlavezetési díjat a legtöbb esetben elhanyagolhatónak mondhatjuk. Mivel a havi megtakarítás összege akár már 2 500 forint is lehet, így azok is megtalálhatják számításukat a pénzügyi lehetőségek között, akik csak minimális összeget tudnak minden hónapban félretenni. A futamidők is szinte kivétel nélkül egyformán alakulnak, ami azonban jelentős különbség lehet, az az előrehozott hitel lehetősége. Mindössze két szolgáltató kínálja az áthidaló hitel, illetve az azonnali hitel kínálta előnyöket. A Fundamenta és az OTP e tekintetben nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint másik két társuk. Szeretné összehasonlítani az egyes ajánlatokat? Erre való a lakástakarék kalkuláció.

A választás során érdemes átgondolni azt, hogy mekkora összegű lakást szeretnék megvalósítani, és milyen időtávon belül.  Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig egyéni igényeinknek és elvárásainknak megfelelően célszerű választani a pénzügy lehetőségek közül. Ha nem sikerül egyedül megtalálni azt az ajánlatot, amely leginkább praktikusnak bizonyulna, akkor akár szakember segítségét is kérhetjük. Mielőtt azonban valamelyik szolgáltató bankárja mellett tennénk le a voksot, inkább válasszuk a független profi hozzáértését, aki biztosan saját céljainkat tartja majd a legfontosabbnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.