Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Devizaátutalás - a bankoknál akár hétszer olcsóbban

| 2016. 10. 24. | 15:00:00
Mindazoknak, akiknek napi szinten kell egyik országból a másikba kifizetéseket megoldani, pénzeket mozgatni, a megfelelő szolgáltató nagyon le tudja egyszerűsíteni a pénzügyeit.
Devizaátutalás - a bankoknál akár hétszer olcsóbban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már évek óta elterjedt a megoldás, hogy a banki szolgáltatás helyett erre specializálódott cégek segítségével utaljunk határon túlra valutát. Jelentős összegek takaríthatók meg így, és gyorsabb, rövidebb a pénz útja. Időközben, ahogy ezt a piaci verseny szabályai diktálják, a bankok is felzárkóztak, és alternatív megoldásokat kínálnak. Lássunk egy kis összefoglalót erről a területről!

Bankoknál devizaszámlát kell nyitnunk ahhoz, hogy utalást kezdeményezhessünk. A számla vezetéséhez és az utaláshoz is költségeket rendel a pénzintézet. Ez utóbbi folyamat több napot is igénybe vehet. Szemben a forint utalással, az úgynevezett “levelező banki költségek” miatt még az is előfordulhat, hogy az elindítottnál kisebb összeg érkezik meg a másik fél részére. A bankok ajánlatai közt egyébként meglepően nagy különbségek vannak, léteznek előnyösebb és egészen zsebbe nyúló megoldások. 

Egy 2015-ös összehasonlítás szerint egy 15000 eurós összeg elutalásakor felszámított díj más-más szolgáltatónál lehetett 6000 és 24 400 forint is, ami azért elég masszív különbség.

A startupok jól éreztek rá, hogy mind a magánemberek, mind az üzletemberek sokallják a bankoknak fizetett különféle költségeket, és szívesen keresnének más megoldást.

Mivel számos vállalkozásnak nemzetközi ügyfélköre van, külföldi piacra dolgozik, ezért a legelemibb igényük, hogy akadálytalanul, felesleges költségektől mentesen áramoljon a pénz külföldre és vissza.

A céges devizaszámla sokáig megkerülhetetlen része volt a nemzetközi üzletek menedzselésének, ma már például a TransferWise kínálatából business ügyfeleknek szóló megoldások is vannak - igaz a magánembereknek már magyarra van fordítva az oldal, a cégeknek pedig még angol az összefoglaló, de aki külföldre üzletel, vélhetően beszél nyelveket.

Mit nyújtanak a deviza átutalással foglalkozó cégek?

Előnyük, hogy középárfolyamon váltják a valutát, és nem kerül sor a banki, sokszor kedvezőtlen átváltásra. Hogy mennyibe kerül nekünk a pénzküldés, az egyértelműen fel van tüntetve. Egy összegben jelzi a szolgáltató, nincsenek rejtett költségek.

Ez talán a legvonzóbb tulajdonsága a TransferWise-nak, vagy a TransferGo-nak. Elég komoly versenyelőny, hogy ez utóbbinál egy regisztrációval, akár mobil appon keresztül középárfolyamon megy át az utalás (fontról forintra váltva), 0,99 fontos összes kezelési költségen. A cég ígérete szerint pár óra alatt ott van a pénz a túloldalon, legyen az számlabefizetés Angliából egy magyar szolgáltatónak, anyagi támogatás a családnak, vagy mondjuk tandíj befizetés. Arra érdemes odafigyelni, több cégnél van napi pénzküldési maximum, míg máshol csak egy kellően nagy összeget utalhatunk el.

Mindazoknak, akiknek napi szinten kell egyik országból a másikba kifizetéseket megoldani, pénzeket mozgatni, ezzel együtt a megfelelő szolgáltató nagyon le tudja egyszerűsíteni a pénzügyeit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.