Hirdetés

Ne legyen felelőtlen szülő!

2016.02.06. 10:19

Ne legyen felelőtlen szülő!

Ha ismeri a veszélyeket, tehet is ellene.

Hirdetés

Bár a szülők fele úgy gondolja, a gyermekekre irányuló online fenyegetések folyamatosan nőnek, csak harmaduk tesz is ellenük-derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International legújabb kutatásából

A felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 20%-a nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje gyermekeit az internet fenyegetéseitől, annak ellenére, hogy hasonló arányban tapasztaltak valós online fenyegetést, beleértve a nem kívánt tartalmakat, a veszélyes idegeneket és az internetes zaklatást. 53%-uk pedig fél attól, hogy az internet valamilyen formában befolyásolja gyermekei egészségét vagy kedélyállapotát.

A szülők harmada érzi úgy, hogy nincs ráhatása arra, amit gyermeke lát vagy csinál online, míg közel kétharmaduk nem törődik azzal, hogy az internetes fenyegetésekről beszéljen a gyermekeinek. Ahol pedig intézkedések történnek, olyan dolgokra fókuszálnak, amelyek nagyrészt hatástalanok: például 28%-uk mondta azt, hogy ellenőrzi gyermekei böngészési előzményeit, bár ebben a szakaszban a legtöbb kár már úgyis megtörtént. Csupán negyedük telepített szülői felügyelet szoftvert. 

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés