Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Először rendeznek Debrecenben divatfesztivált

| 2018. 05. 02. | 10:31:00
Három helyszín, dizájnvásár, fenntartható divat, tudomány, színház és stílusworkshop.
Először rendeznek Debrecenben divatfesztivált
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál címmel szervezi meg az első debreceni egyetemista divatfesztivált május 7. és 9. között a Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma és Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A rendezvény célja az öltözködéskultúra kreatív és önkifejező erejének tudatosítása, esztétikai élvezetének megünneplése.

A fesztivál három helyszínen zajlik. Az első program május 7-én 17:30-kor a Divatfilmek éjszakája: ez egy gálaműsor lesz az Apolló moziban, ahol a fesztiválhoz hirdetett egyetemista divatfilm-pályázat nyertes filmjeit, továbbá tervezői divatfilmeket lehet megtekinteni.

Május 8-án a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ lesz a programok helyszíne. 10:00 és 19:00 óra között dizájnvásárra kerül sor Nyírő Nikolett szervezésében. A hazai trendi tervezők darabjai közül lehet szemezgetni, olyan ruhadarabokat lehet szemügyre venni, megtapogatni, melyekkel általában csak divatfotókon találkozhatunk; tárlatvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők. Nézelődés és vásárlás után érdemes maradni a Divatmárkák és fenntarthatóság című beszélgetésen. 18:00 órától ugyanis három fiatal divattervező, a fenntartható divat iránt elkötelezett Kopócs Éva, Németh Nini és Veszprémi Gabriella mesél az etikus tervezés folyamatáról. Azt is megtudhatjuk, hogy mi a slow fashion, és miért fontos a fenntartható divatipar. A kerekasztalt Lengyel Zsanett vezeti, aki kommunikáció szakos hallgatóként a környezetbarát divattal is foglalkozik.

Május 9-én a Debreceni Egyetem tereibe költözik át a fesztivál. 17:30-tól a humán- és társadalomtudományok szakértői beszélgetnek a Főépület Auditorium Maximumában a divat tudományos jelentőségéről. A kerekasztalban Dr. Séllei Nóra egyetemi professzor (Debreceni Egyetem), Dr. Orbán Jolán egyetemi professzor (Pécsi Tudományegyetem) és Dr. Keszeg Anna egyetemi adjunktus (Debreceni Egyetem) vesznek részt. A moderátor Lengyel Emese kommunikáció szakos hallgató. Aznap 19:30-tól az Egyetemi Amfiteátrumban a DESZínház-estjét élvezhetik az érdeklődők: Tóth Krisztina Remete című tárcájának szabad adaptációját játssza el Lukovszki Judit rendezésében Bőr Hajnalka, Fehér Ajándok, Kiss Milán, Kotormán Attila és Tóth Réka.

Május 9-én és 10-én a fesztivál kísérőrendezvényeként Divat, önismeret, fenntarthatóság címmel tart Szabó Márton István író, jelmeztervező a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium tagjainak zártkörű stílusworkshopot a SzínMűHely Alapítvány kezdeményezésére.

A programsorozaton a szakmai beszélgetések partnere az MTA DAB Nyelv-, Irodalom-, Kommunikáció- és Médiatudományi Szakbizottság Kommunikációmenedzsment Munkacsoportja.

További információk

http://debrecenfashionfest.hu
Facebook: https://www.facebook.com/events/361643361014912/
Instagram: https://www.instagram.com/fashionfestivaldebrecen/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Feledi László 83 bajnoki meccsen lépett pályára a Lokiban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Génterápiára gyűjtenek egy kisfiúnak.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!