Stílusos gasztro-közönségtalálkozó Mádon
Szeptember 10-én újra megtartja hagyományos éves közönségtalálkozóját a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). A rendezvény helyszíne ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád lesz.
A szervezők idén visszatérnek a családias, bensőséges hangulathoz, ami a stílusos gasztrorendezvényt az indulásakor jellemezte.
A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával négy mádi helyszínen lesznek jelen az egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermei.
Az egésznapos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep. Az ország minden pontjáról érkeznek a legjobb éttermek séfjei, hogy hagyományos és ínyenc ételeiket elkészítsék a nagyközönség számára. A Mádi Kör borászaival szövetkezve ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”-díjjal kitüntetett GusteauKulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket.
Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző estén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia. A befolyó összegből fiatalszakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják.
Bővebb információért KATT IDE!