Kitárul Tokaj-Hegyalja Konyhája!
Borvidéki szakácskönyvet készít az a társaság, amely nemrégiben Tokaj-Hegyalja Konyhájaként című kezdeményezéssel tűnt fel a közösségi médiában. A régóta a térségben dolgozó, különböző területről érkezett szakemberek azt akarják elérni, hogy a minőségében kiváló borok mellett a régi ételeket is megismerjék a helyben élők és az oda látogatók.
A Tokaj-Hegyalja Konyhája hiánypótló kezdeményezésként látott napvilágot az elmúlt hetekben. A Dubóczki Dorina Marketing Kft. és a hegyalja.info szerkesztőségének csapata összefogva döntött úgy, hogy felkutatja a világörökségi borvidék gasztrokultúráját és azt a nagyközönség elé tárja. A közeli cél, hogy a sok esetben egymástól eltérő étkezési hagyományokat bemutassák, valamint a régi, nagy- vagy dédszülők által készített ételeket összegyűjtsék az utókor számára. A távolabbi, hogy a gasztronómiában rejlő lehetőségekre építkezve vonzóbbá tegyék a borvidéket, érdekessé azok számára is, akik még nem jártak a térségben.
Ezért is indult el a receptgyűjtés, amihez a lakosság segítségére is számítanak. Elsősorban olyan „kincsekre vadásznak”, mint azok a régi füzetek, amikbe évtizedekkel ezelőtt jegyezték le az egymástól hallott ételek összetevőit és elkészítésük módját a helyiek.
A csapat azt kéri, hogy ha van az olvasónak olyan receptje, ami megítélése szerint érdekes lehet, akkor azt küldje el a recept@hegyaljakonyhaja.hu email- vagy a Tokaj-Hegyalja Konyhája, 3911 Tokaj, Pf.: 44. postacímre.
További „hozzávalók”
Az ötletgazdák minden ételhez bort is párosítanak majd, az alapanyagok esetében pedig többségben a helyi termelők által előállított termékeket használják fel. A szakácskönyv megjelenését egy online „főzőműsor sorozat” előzi majd meg.