Hirdetés

Ez ám a szülinap!

Termálfürdő.hu

2017.07.17. 12:44

Ez ám a szülinap!

Egy hétig tart a buli a reumások Mekkájában.

Hirdetés

Fergeteges születésnapi programsorozattal ünnepli alapításának kilencvenedik évfordulóját a Hungarospa Hajdúszoboszló, Európa ma már legnagyobb fürdőkomplexuma, amely 1927. július 26-án nyitotta meg a kapuit, akkor még szabadtéri strandfürdőként.

Hajdúszoboszlót a „reumások Mekkájaként”, a „strandolók paradicsomaként” ismeri a gyógyulni vágyó bel- és külföldi közönség. A fürdő csodás termálvizére véletlenül bukkantak rá, amikor az első világháború után földgáz után kutattak és az egyik fúrás nyomán felszínre tört a 73 fokos víz, melyről később kiderült, hogy különleges összetevőinek köszönhetően „csodákra” képes - írja a Termálfürdő.hu. Akik fürödtek benne, azoknak sebei gyorsabban gyógyultak és enyhültek reumatikus fájdalmaik, ráadásul a fáradt testüknek is enyhülést hozott.

A létesítmény nagyon hamar népszerűvé vált a lakosság körében, a nyolcvanas évekre pedig már nem volt olyan kontinens, ahonnan ne zarándokoltak volna hajdúsági városba.

A létesítmény vendégeivel együtt ünnepli meg a 90 évnyi töretlen sikert.  Az egyhetes rendezvénysorozat július 22-től 30-ig tart, koncertek, táncelőadások, játékok várják az idelátogató fürdőzőket, akik a születésnapi hét első napján a szépségkirálynő jelöltekkel találkozhatnak, a további programok során pedig többek között a Honeybeast, Feke Pál, Kocsis Tibor és Rácz Gergő szórakoztatják a közönséget.

Július 23-tól tovább folytatódnak a születésnapi programok egészen július 30-ig, ahol többek között találkozhatnak a fürdőzők brazil szamba táncosokkal, cirkuszi forgataggal, néptáncosokkal és karneváli felvonulókkal, de az ünnepi hét keretében számtalan nyereményt is kisorsol a vendégek között az ünnepelt!

 

Hajdúszoboszlószületésnap

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés