Életéért küzd a kislány

Borsonline.hu

2017.07.17. 11:39

Életéért küzd a kislány
Borsonline.hu

Fél szívvel született a baba.

Hirdetés

Még egyéves sincs, de már háromszor lebegett élet és halál között egy hajdúszováti kislány. Mezei Elina súlyos szívrendellenességgel jött a világra. A vizsgálatok kimutatták: hiányzik a bal kamrája, és a pitvarok is közösek.

– Születése után három napig megfigyelés alatt tartották. Előre lehetett tudni, hogy nagy a baj, a CT-vizsgálatok ugyanis számos fejlődési rendellenességet mu­tattak ki – mondta a Borsnak a nyolchónapos kislány édesanyja, Kaszás Nikolett.

A kislány ér- és a bélrendszerével, gyomrával is súlyos gondok vannak. Nem táplálható, speciális, Németországból be­szerzett gyógyszerekre van szüksége. Ráadásul el­kezdett kinőni a második lépe is.

Nikolettnek két hónapot kellett várnia arra, hogy először a ke­zében tart­hassa a kisbabáját, mert Elinát sokáig altatták, és lélegeztetni is kellett. Félévesen hagyhatta el a kórházat.

– Szerencsére az orvosok nem keserítettek el teljesen, arra azonban felkészítettek, hogy biztosan rövidebb lesz az élete az átlagosnál. Sajnos a rendellenessége olyan egyedi, hogy a szívtranszplantáció sem jöhet szóba - mondta az édesanya.

A pici több életmentő műtéten esett át, de a szívéhez jelen állapotában nem mernek hozzányúlni. Számos beavatkozás vár még rá.

Elina a gondok sokasága ellenére rendkívül mo­solygós és boldog baba. Segítőkész em­bereknek hála egy saját szaturációmérőt is kaphatott: a szerkezet a vér oxigénszintjét figyeli, és baj esetén azonnal jelez.

A családnak azonban további támogatásra volna szüksége, mert a szülők a három gyerekkel egy öreg parasztházban laknak, de a felújítására nincs pénzük.

Hajdúszovát

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés