Hirdetés

Hét nem cukik? Minibe bújtak a buszsofőrök

Szeretlek Magyarország.hu

2017.06.23. 14:05

Hét nem cukik? Minibe bújtak a buszsofőrök
Independent/Szeretlek Magyarország

Így tiltakoznak a hőségben.

Hirdetés

Zseniálisan lázadtak a buszsofőrök a rövidnadrágot tiltó rendelet ellen Franciaországban, ahol hozzánk hasonlóan tombol a nyár. Mivel Nantes buszsofőrjeinek nem engedték, hogy rövidnadrágot viseljenek a rekkenő hőségben, így egy megoldás maradt, a szoknya - írja az Independent című lapra hivatkozva a Szeretlek Magyarország.

Közel 40 fok is volt Franciaország egyes részein a héten, amiben tényleg nem túl kényelmes hosszúnadrágot hordani. A nantes-i buszsofőröknek pedig ez tilos volt, ezért egy ötletes megoldás felé fordultak tiltakozásul.

Mivel hivatalosan elfogadott viselet a munkahelyünkön, ezért választottuk a szoknyát – nyilatkozta az egyik sofőr egy helyi lapnak. Egy szakszervezeti vezető szerint modernizálni kellene a szabályokat, hogy megengedett legyen indokolt esetben hosszabb szárú, még diszkrét rövidnadrágot viselni.

Ez diszkrimináció – a női dolgozók viselhetnek szoknyát, a férfiak rövidnadrágot nem” – tette hozzá.

Többen arra panaszkodtak, hogy a szélvédő mögött akár 50 fokosra is felszökhet a hőmérséklet. Ráadásul ott is vannak bőven olyan buszok, amelyeken nincs klíma. Munkáltatójuk, a Semitan egy könnyedebb nyári hosszúnadrágot vezetett be az idei szezonban, de a rövidnadrágos követeléseknek nem tett eleget.

Hogy az utasok mit szóltak a cuki minibe bújt, snájdik sofőrök láttán, arról nem szól a lap.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés