Hirdetés

Újabb fehér szépség született a szomszédvárban

Szabolcsihír

2017.05.04. 14:09

Újabb fehér szépség született a szomszédvárban

Két héten belül két tevecsikó!

Hirdetés

Újra kopogtatott a gólya az ország legnépesebb tevecsapatában, hiszen két nappal ezelőtt újabb utóddal gazdagodott az Ázsia élővilágát bemutató kifutórendszer - közölte a Szabolcsihírrel Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark szóvivője.

A Zsigmond nevű csődör 12 hónapnyi vemhesség után született meg, és lett tagja az ország legnépesebb, 15 tagot számláló tevecsapatának.

A szaporulat különlegessége, hogy a kis csődör, a 2 hete született testvéréhez hasonlóan vakító fehér bundával jött a világra.

A tevecsikó Ideje nagy részét az anyja mellett tölti – aki nagy gonddal őrzi és táplálja kicsinyét –, de már ismerkedik a külvilággal és a csapat többi tagjával. A jelenleg 30 kilogramm súlyú állat hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival egyelőre jóval elmarad a felnőttek méretétől, ám, ha megnő, testtömege elérheti az 500 kilogrammot.

Az Ázsia sivatagos részein őshonos, nagyobbrészt már háziasított állatfaj kiválóan alkalmazkodott élőhelye szélsőséges időjárási körülményeihez, kitűnően viseli a forróságot és a fagyot, illetve víz- és táplálékhiányt is.

A közhiedelemmel ellentétben púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, amelyből energiát képes nyerni hosszú vándorlásai alatt.

A kis csikónak egyelőre nincsenek púpjai, de ahogy elkezdi a zsírt raktározni, hamarosan azok is lesznek.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés