Nő az igény: egyre jobb söröket iszunk
Száz hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott hazánkban 2016-ban az előző évhez képest. A minőségi főzetek világszerte egyre népszerűbbek, amire a hazai sörpiac is reagál: újabb és újabb gyártók bővítik a kínálatukat prémium vagy szuperprémium kategóriájú sörökkel.
Bár a gyártók egyénileg kategorizálják a söreiket, végül a piac és a fogyasztó dönti el mi számit prémiumnak. Természetesen a prémium sör nem csak azért az, mert ráírják vagy így nevezik, a minőséget demonstrálni kell kívül-belül egyaránt
– magyarázta Schillinger Attila, a Sörszövetség elnöke, aki a témával kapcsolatban elmondta, hogy a változás a sörkultúra átalakulásának köszönhető. A fogyasztói ízlés és igény is változott, az emberek egyre nyitottabbak az izgalmas ízekre és alapanyagokra. A tendencia globális – a szövetség elnöke elmondta, hogy a világ sörpiacán úgynevezett prémiumizáció megy végbe.