Hirdetés

Több ezer virágot osztanak szét Debrecenben

civishir.hu

2017.04.05. 18:23

Több ezer virágot osztanak szét Debrecenben

Fogadják szeretettel, az őszinte odafordulás jeléül.

Hirdetés

Az a több ezer szál nárciszból készült több száz virágcsokor, melyet az április 6-i jubileumi Nárcisz futás napján osztanak majd Debrecenben, diákok keze munkáját dicséri. A Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola 11 tanulója szedte és kötötte csokorba a tavasz sárga hírnökeit, így fejezve ki együttérzésüket a rákbetegségben szenvedők iránt.

 – A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője 

– fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a 10 éves Méltóság Mezeje szemléletformáló program igazgatója. Hozzátette:  – A nárciszokat szedő és kötő diákok az emberi méltóság iránti tisztelet, a gondoskodásra nevelés fontosságára hívják fel figyelmet ezzel az önkéntes megmozdulással, mely jelzi, hogy hasznos volt az elmúlt évtized munkája Debrecenben.

10 évvel ezelőtt indult Debrecenben a Méltóság Mezeje Program útjára azzal a céllal, hogy segítse az elmúlás, a veszteség és a halál feldolgozását az óvodás, általános és középiskolás korosztály körében és egyúttal gondoskodó felnőtteket neveljen a fiataokból. 18 oktatási és nevelési intézmény, köztük a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola is csatlakozott a mentális szemléletformáló kezdeményezéshez, melynek keretein belül idén jubileumi alkalommal szervezik meg a Nagyerdei Stadion körül a több ezer embert megmozgató Nárcisz futófesztivált. Az ünnepi év alkalmával a Méltóság Mezeje Program diákjai több száz nárciszcsokrot osztanak majd szét a cívisvárosban.
hospice

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés