Hirdetés

Május-júniusban nyitják a pénzcsapot a fűtéskorszerűsítéshez

Portfolio.hu

2017.04.01. 16:24

Május-júniusban nyitják a pénzcsapot a fűtéskorszerűsítéshez
Illusztráció: pixabay.com

Kazánt és konvektort cserélhetünk.

Hirdetés

Több forrás jut a gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére az Otthon Melege Program keretében, hiszen a meghirdetését követően beérkezett lakossági és szakmai visszajelzések alapján a fejlesztési tárca úgy döntött, hogy a korszerűtlen fűtési berendezések cseréjéhez magasabb, várhatóan 60 százalékos támogatási intenzitást, illetve 1,5 milliárdos többletforrást biztosít - írja a Portfolio.

Az NFM 2014-ben indította el az Otthon Melege Programot, mely eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással.

A lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítését támogató alprogramot március elején jelentette be a tárca, mely 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít Magyarország 2017. évi központi költségvetéséből.

A napokban megjelent közlemény szerint a 3,5 milliárdos keretösszeget 1,5 milliárd forint összegű többletforrással toldották meg, így 5 milliárd áll a pályázók rendelkezésére. További módosítás, hogy a korszerűtlen fűtési berendezések cseréjéhez magasabb, várhatóan 60 százalékos támogatási intenzitást biztosít a fejlesztési tárca.
Határidők:

  • a gázkazánok beépítésére 2017. június 6-án 8 órától lehet elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül támogatási kérelmeket benyújtani
  • a gázkonvektorok cseréjéhez várhatóan 2017 májusától lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatást igényelni ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyeknek.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés