Hirdetés

A mező, ami fölött mindig ragyog a Nap

civishir.hu

2017.04.03. 11:12

A mező, ami fölött mindig ragyog a Nap

10 éves a Méltóság mezeje program Debrecenben

Hirdetés

A többezres tömegeket megmozgató Nárcisz Futófesztivált, 18 debreceni és számos hajdú-bihar megyei partnerintézményt, nagy sikerű irodalmi és kreatív pályázatot, a tradicionális nárcisz ültetést és a debreceni Hospice-Palliatív Terápiás Osztály létrejöttében való aktív közreműködést is magáénak tudhatja az a mentális, szemléletformáló program, mely 10 éve indult Debrecenben, Méltóság Mezeje címmel és több százezer embert szólított meg.

– A Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében elindított Méltóság Mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes. A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését. Az elmúlt tízéves munka legjelentősebb eredménye a fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozása a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben, valamint az otthonápolási háttér elérhetőségének biztosítása. Jövőbeni célunk a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezése, valamint adománygyűjtési tevékenység elindítása. Az emberi méltóság iránti tisztelet mindannyiunkat kötelez

– fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A jubileumi év apropóján április 3-án megnyitja kapuit a Méltóság Hete rendezvénysorozat, mely az emberi méltóság témakörére építve, szakmai programokkal, színházi és bábszínházi előadással, filmvetítéssel, koncerttel és fotótárlattal is várja az érdeklődőket április 9-ig, Debrecen több helyszínén a mellékelt programajánló szerint.

Facebook-esemény ITT
www.debrecenihospicehaz.hu

Méltóság Mezeje

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés