Hirdetés

Nem hiszi el, mi van az új Unicumban!

civishir.hu

2017.03.20. 18:29

Nem hiszi el, mi van az új Unicumban!

Nyár elejétől kapható.

Hirdetés

– Évek munkája van abban, hogy ma bemutathatjuk az Unicum Riservát, amely Magyarországon elsőként jelenik meg a szuperprémium gyógynövénylikőrök piacán – mondta Zwack Izabella a Zwack Unicum újításának bemutatóján.

A legismertebb vendéglátóhelyeken már év eleje óta kapható az Unicum Riserva, a kiskereskedelmi üzletek polcain azonban csak nyár elejétől lesz megtalálható a Zwack Unicum új szuperprémium terméke. 

Az Unicum Riserva különlegessége az egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik. A termék alapját képező Unicumot először a budapesti Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb (80 éves) hordójában érlelik, amely az egyetlen hordó a pincében, mely túlélte a második világháborút is. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag az úgynevezett „fekete méz”, amely az Unicum Riserva legdominánsabb összetevője. Mivel az Unicum Riserva alapkarakterét ez a fekete méz adja meg, a termék limitált mennyiségben készül a hordó kapacitásához mérten. 

A 80 éves hordóból tokaji aszús hordóba kerül az Unicum, innen ered a „dupla hordós” érlelés kifejezés.

Ez a jellegzetes gönci hordós eljárás lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz, amelynek köszönhetően a bortrytis hatása is érezhető a gyógynövény likőrben. Az Unicum Riservát Zwack Izabella pincészetének, a Dobogó Pincészetnek a 2007-es évjáratú Tokaji aszúja teszi teljessé, amely a meglévő karakterjegyeket még inkább kiemeli és lekerekíti.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés