Hirdetés

Menekülteknek szóló hírportált indítottak a németek

Híradó.hu

2017.03.30. 14:56

Menekülteknek szóló hírportált indítottak a németek

Megbízható információkkal akarják ellátni a migránsokat.

Hirdetés

Menekülteknek szóló hírportált indított a Deutsche Welle - írja a Híradó.hu. Az Európába tartó menekültek tájékoztatását szolgáló hírportált a televíziós hálózat francia és olasz médiapartnerekkel együttműködésben üzemeltetik.

A hírt Gerda Meuer, a DW programigazgatója jelentette be csütörtökön Párizsban.

Az angol, francia és arab nyelven elérhető, InfoMigrants nevű portál célja, hogy leleplezze az embercsempészek által terjesztett hamis történeteket. A kezdeményezésnek saját honlapja is van, de elsősorban a közösségi média felületeit veszi igénybe.

A menekülteknek szóló hírportál a migránsok származási- és célországaival, valamint az útjuk során érintett tranzitországokkal kapcsolatos híreket gyűjti össze. A projektben a DW mellett a France Médias Monde francia rádió és az ANSA olasz hírügynökség vesz részt.

A hírportál elsősorban azokat a bevándorlókat akarja megbízható információkkal ellátni, akik még nem léptek be Európába – mondta Meuer. A programigazgató hozzátette: tisztában vannak vele, hogy nem tudják a világot megmenteni, és senkit nem tudnak visszatartani attól, hogy elinduljon Európa felé, de annyit meg tudnak tenni, hogy rávilágítanak egy ilyen utazás kockázataira, és reális képet közvetítenek az illegális bevándorlásról.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés