Hirdetés

Kajahorror - hajdú-bihariak is vannak a térképen

Index.hu

2017.01.05. 15:18

Kajahorror - hajdú-bihariak is vannak a térképen
illusztráció: pixabay.com

Böngéssze, hol, miért büntetett a NÉBIH!

Hirdetés

Az Index elkészítette az ország kajahorror térképét. Kis- és nagykereskedelmi cégek, vendéglátóhelyek szerepelnek rajta. Az alapot az szolgáltatta, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyeli az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását. Időre fülel le és büntet vagy figyelmeztet olyan vendéglátóhelyeket, illetve kis- és nagykereskedőket, amelyek nem tartják be az élelmiszer-biztonsági szabályokat.

A Nébih intézkedései 2010-ig visszamenőleg nyilvánosak, ezért az Index.hu fogta az adatbázist, és térképre tette, hol és miért kellett eljárnia a hatóságnak.

A Klorid Vegyi- és Műanyagipari Zrt. (Püspökladány) 1 literes kiszerelésű mosogatószeréről kiderült, a termék címkéjén feltüntetett használati utasítás szerinti szerkoncentráció mellett az elvárt fertőtlenítő hatást, azaz a fungicid hatást nem biztosítja.

A MAR-NE-Váll KFT. (Debrecen) alábbi termékeit: ARO sajttal töltött pulykamedál, baromfi és pulyka húspép, vegyes késztermékek, fagyasztott zöldségek és sajt a NÉBIH rendelkezésére azonnal kivonták a forgalomból. 

Németh Méhészet Bt. (Nyíracsád) 500 grammos mézében kukorica és náncukor jelenlétét mutatta ki,ami egyértelműen hamisításra utal.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés