Hirdetés

Eldőlt, mi legyen a kis fehér oroszlán neve!

Szabolcsihír

2016.12.20. 12:22

Eldőlt, mi legyen a kis fehér oroszlán neve!
fotók: Nyíregyházi Állatpark

Több száz javaslatból választottak.

Hirdetés

A Nyíregyházi Állatpark 18 hetes kis fehér oroszlánja igazi közönség kedvenc s mivel nem volt még neve, a látogatókat kérték meg a park dolgozói, hogy javasoljanak neki. Az ötleteket  a hivatalos  facebook oldalukra ill.  az állatok kifutója melletti postaládába várták.

Több száz névjavaslat érkezett mint pl. a Hópihe, White Vader úrnő, a Porcukor, a Hófehérke vagy Kimba…

A beérkezett ötletekből választották ki a nyíregyházi gondozók a számukra legtetszetősebbet. A több száz névjavaslat közül, a Kókuszt választották, mely utal a kis állat élőhelyére és színére is, ráadásul születésekor a bársonyos puha hófehér bundájával leginkább egy kókuszgolyóra hasonlított.

A Nyíregyházi Állatpark kis fehér oroszlánja jelenleg 14 kilogramm s napi 1 kiló marha vagy csirkehúsból áll a menüje.

A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A nőstény kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két oroszlánt már sikeresen felnevelt.

A kis állat élete első heteiben egyedül élt, csak gondozói jártak be hozzá, hiszen a kicsi érdekét az szolgálta, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, majd 11 hetes korában egy nőstény normál színezetű fajtárs érkezett hozzá, azzal a céllal hogy együtt nőjenek fel, s később egy hímmel együtt falkát alakítsanak ki.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés