Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szuper pizsamák télre

| 2016. 11. 28. | 08:42:00
Télen szükségünk van pár olyan ruhadarabra, amire nyáron nem is gondolunk.
Szuper pizsamák télre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túlélhetetlen a leghidegebb évszak egy igazi hótaposó nélkül, amiben kibírjuk, amíg lekaparjuk autónk szélvédőjéről a jeget, vagy felépítünk egy hóembert a kertben. Egy igazi sídzseki is kötelező befektetés, ha nem szeretnénk a meleg szobában üldögélni három hónapig, vagy a hosszú, vastag, kötött pulóverek is előkerülnek, bármennyire is adunk a kifinomult megjelenésre. Épp így eljön az az idő, amikor este már nem egy rövid hálóingre vagy pólóra vágyunk, hanem egy jó meleg pizsamára, amibe bokától nyakig be lehet burkolózni. Sokan fiúsnak tartják a pizsamát, ám amellett, hogy praktikus, nagyon csajos is tud lenni.

Valaha extrém viseletnek számított

Bár mindig is voltak hálóing-pártiak, akik az ágyban sem hajlandóak a feminin ruhadarabokat nélkülözni, ám jó tudni, a 20. század derekán rendkívül nőiesnek számított ez a ruhadarab.

A női pizsama nem régi találmány, az 1920-as években bukkant fel, és még sokáig meglehetősen avantgardnak számított. Aztán belesimult a mindennapi alapdarabok közé. A férfiaknak alváshoz szánt nadrág-ing összeállítások pamutból készültek; ezzel szemben selyemből, műselyemből készült modelleket kínáltak a másik nemnek, tehát elegánsan is meg lehetett jelenni benne. 1953-ban a Római vakációban Audrey Hepburn is megmutatta, hogy egy nő csodálatosan festhet férfipizsamában is.

Újabb pizsama-divathullám indult el akkor, amikor 1960-as években szupernőies modelleket mutatott be a firenzei Palazzo Pittiben Irene Galitzine divattervező, melyeket Palazzo pizsamáknak nevezett. A hatalmas feltűnést keltő darabok megkötős tunikafelsőből és keleties, bő nadrágból álltak, és királynői megjelenést biztosítottak (meglehet, nem véletlenül, mivel alkotójuk az orosz cári családból származott).

A pizsamát azóta is hordjuk, bár persze már nem érezzük különösebben modernnek vagy extrémnek. Az az előnye, hogy rendkívül kényelmes hideg estéken, elvitathatatlan. Léteznek könnyed, kivágott, akár rövidnadrágos fazonok, de ezek annyira melegítenek, mint a hálóingek, így a téli éjszakákra ezek helyett inkább a hosszú, pamut verziók javasoltak - kivéve a pizsamapartikat.

Ha meleg, vastag “dunyhát” használunk, akkor a vékony anyagú, könnyű pizsamák is nyugodtan viselhetők, de a legbiztosabb, ha van télre egy jó meleg “pizsink”. Még polár pizsama is létezik, de ehhez igazán nem javasolt a tollal töltött, extrameleg paplan.

Amennyiben valaki szereti az érdekes darabokat, annak remek megoldás lehet az  elöl gombolós egyberészes, ami kicsit vicces, és a párunknál biztos sikert aratunk vele. Bár nincs dereka, mégis nagyon nőies, ugyanúgy, mint az utcára hordott kezeslábas, talán azért, mert vagány, és egy mozdulattal le lehet venni. (Furcsa módon férfiaknak még véletlenül sem készül egyberészes pizsama.)

De egy “átlagos” pizsama is adhat lehetőséget arra, hogy vonzóak legyünk, például állatmintával, szépen kivágott nyakkal, szép mintával izgalmas viselet lehet. A nadrágrésze lehet bővített, vagy halásznadrág fazonú, nem feltétlenül “mackónadrág” szabású aljat kell hordanunk az ágyban.

Hiszen mégha senki sem látja, és tényleg csak egy mézes teával bújunk be a paplan alá, akkor is szeretünk nőiesek és igényesek lenni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.