Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt úti cél az őszi kikapcsolódáshoz

| 2016. 09. 19. | 20:12:00
Foglaljanak mielőbb szállást, pláne akkor, ha népszerű úti célra esik a választás.
Öt úti cél az őszi kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyári strandolások és nyaralás után a verőfényes őszi napsütés kiváló időt teremt arra, hogy kiránduljunk, felfedezzünk hazánk és a környező országok legszebb tájait. Ilyenkor sokan döntenek a hosszú hétvégék és a természetjárás mellett, de ha jól választunk, akár a tengerparti fürdőzéshez is találhatunk megfelelő helyszínt. Bár utószezonban már kevesebben kelnek útra, de a HotesCombined szálláskereső mégis azt javasolja az utazás előtt állóknak, hogy foglaljanak mielőbb szállást, pláne akkor, ha népszerű úti célra esik a választás. Összegyűjtöttünk néhány olyan turisztikailag frekventált területet, amely kiváló kikapcsolódást biztosít ősszel is az egész család számára.

Ukanc, úti cél Szlovéniában

Ha Szlovénia kerül szóba, akkor a legtöbbeknek a páratlan természeti értékek jutnak eszükbe. Nem véletlen, hiszen a változatos tájakkal és lélegzetelállító környezettel bíró ország egyik fő vonzereje éppen ezekben rejlik. Ukanc ősszel kitűnő választásnak bizonyul, hiszen környékén történelmi nevezetesség éppen úgy megtalálható, mint a festői táj. A történelem szerelmesei számára kötelező az ukanci osztrák-magyar katonatemető felkeresése, ahová az első világháború idején temették a hősi halottakat. A közeli Bohinji-tó több napra elegendő programot kínál. Szlovénia legnagyobb tava a Triglav Nemzeti Park szívében fekszik, partján pedig egy kecskebak szobra áll, mely a szlovén sörökről lehet ismerős. A hegyekkel borított tó számos túraútvonal kiindulópontja, de lehetőség van itt a vadvízi evezés, a siklóernyőzés kipróbálására is. Az aktív pihenést előnyben részesítők körbebiciklizhetik a tó partját, Ukancnál pedig egy 70 méter magas vízesést is megcsodálhatnak.

Piemont remek kirándulóhelyekkel

Az észak-olaszországi Piemont tartomány kifejezetten alkalmas a túrázáshoz, kiránduláshoz, természetjáráshoz. Nem csak a rajta áthaladó Pó folyó gondoskodik a páratlan természeti értékekről, hanem azok az alpesi tavak is, melyek csak tovább színesítik az ottani programlehetőségek sorát. Az őszi táj felejthetetlen látványt ígér, ha pedig megfáradtunk volna, érdemes valamelyik nagyvárosban vagy kisebb faluban megkóstolni a helyi specialitásokat, melyek igazi kulináris élményt ígérnek.

Ahornboden, a tökéletes célpont természetrajongóknak

Az Alpok egyik legszebb természetvédelmi területe Ahornboden, ahol mindazok megtalálják számításukat, akik rajonganak a természeti értékekért. A kristálytiszta levegő, a hegycsúcsok és a völgyek sajátos találkozása rengeteg lehetőséget kínál az aktív pihenésre. A természetjárásra, kirándulásra kiválóan alkalmas helyszín minden korosztály számára ajánlható. A területre oly jellemző építészeti stílus, valamint a hagyományos osztrák ételek olyan zamatot adnak mindehhez, amely valóban egyedi turisztikai vonzerőt kölcsönöz a vidéknek.

Dubrovnik a horvát tengerpart rajongóinak

A fürdőzés kínálta élményekről természetesen ősszel sem kell lemondani, csak a megfelelő tengerparti várost kell ehhez megtalálni. A horvátországi Dubrovnik nyaranta hemzseg a turistáktól, ősszel azonban már sokkal élhetőbb a város. A két kilométer hosszú városfallal körbevett óváros az UNESCO Világörökség része, területén pedig rengeteg látnivaló, építészeti és történelmi nevezetesség található meg. Mindezeknek a felkeresése is kellemesebb az őszi hőmérsékletben, ami még kiválóan alkalmas a tengerparti fürdőzéshez.

Középkori hangulat Bruges városában

Az egyedi hangulatú városkák szerelmesei számára a Belgiumban megtalálható Bruges kihagyhatatlan úti cél. Minden hónapban sokan keresik fel területét, hiszen látnivaló akad bőven. Mindezekhez hozzájön még az a fajta különleges építészeti stílus, amely azonnal a középkorba varázsolja a turistákat (érdemes az utazás előtt megnézni ezt, a városban játszódó filmet is). A városban járva ne hagyjuk ki a Miasszonyunk-templomot Michelangelo Madonna-szobrával. Az édességek rajongói számára a Csokoládémúzeum is kötelező, de a Belfry-toronyból nyíló kilátás szintén páratlan. A zegzugos utcák és a hangulatos terek mellett a várost átszelő csatornarendszer is igazi kuriózum, ahol ráadásul hajókázásra is lehetőség nyílik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.