Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahol vigyázzák, fejlesztik, figyelik a gyerekeinket

| 2016. 08. 22. | 21:06:00
A legdrágább kincseknek, akkor is, ha tökéletesek, akkor is, ha gond van koncentrációval, viselkedéssel.
Ahol vigyázzák, fejlesztik, figyelik a gyerekeinket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ötlet 
Régóta érlelődött bennünk a gondolat, hogy kellene egy igazi, gyermekcentrikus hely, ahol a pedagógusok át tudják adni olyan formában a tudásukat, ami nem a szigorú iskolarendszer alapjaira épül. Olyan műhelyt terveztünk, ami kifejezetten a gyermek egyediségét tartja szem előtt és nem futószalagszerűen oktat. Tanáraink elkötelezettek és nem utolsósorban nagyon szeretik a gyermekeket. Szerettünk volna egy olyan környezetet teremteni, ahol a gyermek játszva, élvezettel és kíváncsian tanul, szívesen jön; ahová visszavágyik.

Miben más, mint más?
Komplexitásában. Nálunk nemcsak tantárgyankénti fejlesztést, korrepetálást kap a gyermek, hanem odafigyelünk a személyiségfejlesztésre is. Olyan csoportos és egyéni fejlesztést biztosítunk ezen a téren is, aminek biztos pillérei a gyerekek, a szülők, a pedagógusok, a viselkedéselemző. A csoportjaink maximum 5 fősek, mivel hisszük azt, hogy igazán figyelni maximum ennyi gyermekre lehet egyszerre. Emellett természetesen egyénre szabott foglakozásokat is tartunk. Ezek előzetes, pontos felmérések, megbeszélések alapján tervezettek. A gyermekmegőrzésünk sem szokványos. Amíg a gyermekek nálunk vannak, folyamatosan csoportos játékok, csoportos foglalkozások lesznek, ahol nem lehet unatkozni.

Foglalkozások
Új foglalkozásunk az iskolaelőkészítő, amelynek során az iskolába készülő gyermek megismerkedhetnek az tanulás alapjaival, így figyelmük, a koncentrációjuk, finommotorikájuk, látás-hallás koordinációjuk is fejlődik. Emellett angol és német nyelvi oktatások is vannak, amelyek fejlesztik a beszédértést, a nyelvi gondolkodást és a nyelvi kompetenciát. Mindkét nyelvnél kiemelt szerepet kap a könnyedség és a játékosság, tudatosság. Tanulás megsegítés óráinkon pedig olyan tanulási technikák megismerését és elsajátítását tesszük lehetővé, mellyel könnyebbé válhat a tanulás, a memorizálás és a figyelemmegtartás.

NILD Tanulási Terápia
A terápia 5 Központi Technikával ( Ritmikus írás, Kulcs Könyv, Morze, Helyesírás és Szövegértés, Matek blokk), Kiegészítő technikákkal (téri-vizuális, auditív, nyelvi tudatosság, testséma, tanulás) foglalkozik. A NILD Tanulási Terápia ( NILD: National Institute for Learning Development, azaz Intézet a Tanulás Fejlesztéséért Intézet) egy olyan kognitív terápia, ami komplexen és integráltan fejleszti a tanulási folyamat mindhárom szakaszának funkcióit. Az egyes technikák komplexitása abban nyilvánul meg, hogy a feladat kivitelezése során több kognitív funkció szimultán, integrált fejlesztése történik.

A Meixner-módszer
Az egyik legismertebb technika az olvasás, írás tanítására. Kollégáink nagyon sokféle tanulási technikákat tudnak és ismernek, melyet Műhelyünkben kamatoztathatnak. Működik még a személyiségfejlesztő csoportunk is, amelynek célja az olyan készségek, képességek növelése, mint a szociabilitás, asszertivitás, nyitottság, illetve szorongáscsökkentés, agresszió és dühkitörések csökkentése játékos, csoportos módszerekkel. Gyermekfelügyeletünk alatt pedig  először a házi feladatok elvégzése és aztán játékos lazítás következik, melyben a gyermekek számára észrevétlenül, de mégiscsak fejlesztjük és csiszoljuk a meglévő készségeket, képességet, erre megfelelő játékainkkal, foglalkozásainkkal.

A tanári gárda
Két óvodapedagógusunk van, akik az iskolaelőkészítő foglalkozásokon találkoznak a gyermekekkel. Emellett német, angol nyelvszakos pedagógusaink is, akik hamarosan fejlesztőpedagógusként is tevékenykedhetnek. Lesz matematika és magyarszakos tanárunk is, akik birtokában vannak azoknak a tanulást megsegítő módszereknek, amelyekkel a gyermekek minőségileg új szintre léphetnek a tanulásban. Emellett viselkedéselemzőnk végzi csoportos foglalkozás keretei között a szociabilitást növelő és más egyéb készségek fejlesztését. A gyermekmegőrzést is pedagógusok, szociálpedagógus és a gyermekmegőrzésben jártas szakemberek végzik.

Gyermektípusok
Értelmi és mozgássérült gyermekeket egyelőre nem tudunk fogadni, mivel nincs megfelelő szakemberünk. Általában olyan gyermekekkel tudunk megfelelően dolgozni, akik átlagos intellektussal rendelkeznek, de fogadunk olyanok gyermeket is, akik tanulási részképesség-zavarokkal rendelkeznek, vagy csak egyszerűen a jelenleginél jobb eredményeket szeretnének elérni. Továbbá ha a gyermeknek bármilyen viselkedési problémája van (agresszív, szorong, fél), azon is tudunk segíteni.

A probléma kiderül
Olyan komplex diagnosztikai rendszert alakítottunk ki, amelyek segítségével a hiányosságokat vagy fejlesztendő képességeket/készségeket azonnal kiszűrjük és a megfelelő módszerek kiválasztásával egyénre szabottan programot állítunk össze. Ez vonatkozik a képességbeli és viselkedésbeli problémákra is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.